Türkiye organizasyonunu Türk Hava Kurumunun yaptığı Uluslararası Hava Öğrenci Mübadelesi Programı (International Air Cadget Exchange-IACE) 18 Temmuz-2 Ağustos 2017 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

Her yıl, Uluslararası Havacılık Federasyonuna (FAI) üye ülke öğrencilerinin katıldığı öğrenci mübadelesi, bu yıl 18 Temmuz-02 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Türkiye organizasyonunu Türk Hava Kurumunun yaptığı bu seneki mübadele programına Almanya ve İngiltere’den 7 öğrenci katılıyor. IACE’ye üye ülkeler arasında havacılık faaliyetlerini tanıtmak ve havacılığı sevdirmek amacıyla her yıl düzenlenen programın bu yılki Türkiye organizasyonu sırasıyla İstanbul, İzmir-Selçuk, Eskişehir-İnönü ve Ankara’da gerçekleşecek.

Misafir öğrenciler İstanbul’da Atatürk Havalimanı ve Kontrol Kulesi, Yeşilköy Hava Müzesi, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı, Sultanahmet Camii, Harbiye Müzesi, Kapalıçarşı, Minia Türk ile Rahmi Koç Müzesi’ni ziyaret edecek ve Boğaz turuna çıkacak. İzmir-Selçuk’da ise THK Selçuk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde paraşütle tandem atlayışı yapacak ve Meryem Ana Evi ile Efes Antik Kenti’ni gezecekler. Konuk öğrenciler Eskişehir’de THK İnönü Eğitim Merkezi Müdürlüğünde planör uçuşu ile yamaç paraşütü ve yelken kanat ile tandem uçuş yapacak. Ayrıca model uçak simülatörünü de kullanacak öğrenciler 1. Ana Jet Üssü’nü de ziyaret edecek. Öğrenciler Ankara’da da Anıtkabir, Kurtuluş Savaşı Müzesi, 11. Ana Jet Üssü, THK Üniversitesi, THK Uçuş Akademisi ve THK Müze ve Paraşüt Kulesi’ni gezip THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan’ı da makamında ziyaret edecek.

IACE Programına katılan öğrenciler; farklı milletleri ve kültürleri tanıyarak, yabancı ülkelerdeki havacılık faaliyetlerini yerinde görerek ve bu faaliyetlere dahil olarak daha nitelikli havacı olma yolunda adım atıyorlar. 2018 yılı Uluslararası Hava Öğrenci Mübadelesine katılmak isteyen öğrenciler Aralık ayında www.thk.org.tr internet sitesinde yapılacak duyurunun ardından THK şubeleri aracılığıyla başvurularını yapabilecek.