Düşük gelir grubunda olanların konut ihtiyaçlarının TOKİ tarafından karşılanması, inşaat firmalarının da orta-üst ve üst düzey konut alıcılarının taleplerine yönelmeleri 250-350 bin lira bandındaki konut açığını artırıyor.

Hükümet ise inşaat sektörünün özellikle yaşanabilir konuta en çok ihtiyaç duyan emeklileri hedefleyerek, bu banttaki konut üretimini yaygınlaştırması yolunda çalışma yapıyor.

Kayseri ve Ankara’da lüks konut projelerinin yanı sıra orta gelir grubuna yönelik de inşaat çalışmaları yapan BEKAŞ İnşaat AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Karahasanoğlu, Hükümet’in sosyal politikalar alanında geçen hafta emeklilerin konut sahibi olmalarına yönelik girişiminin “çok doğru ve önemli” bir adım olduğunu belirtti.

Son 20 yılda 3 milyon metrekare üzerinde projeye imza atan BEKAŞ olarak, Hükümet’in bu çalışmasını yıllardan beri uygulamaya çalıştıklarını ifade eden Karahasanoğlu, “Bu tip konutlar kar marjı çok düşük olsa da biz bu üretimi aynı zamanda sosyal sorumluluk olarak görüyoruz” dedi.

Karahasanoğlu, büyük kentlerde inşaat firmalarının 500 bin lira bandının altındaki konut projesi üretimine çok sıcak bakmadıklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

“Firmalar genellikle orta-üst ve üst sınıfa hitap eden projelere yöneliyorlar. ‘Başımı sokacak bir yuvam olsun yeter’ mantığındakilerin ise TOKİ’den başka seçenekleri yok. 250-350 bin lira bandında konut üretimi ise yok denecek kadar az. Oysa bir işçi, memur emeklisinin birikimleriyle birlikte aldığı ikramiye ancak bu fiyat aralığındaki konut alımına yetiyor. Örneğin Kayseri’nin yeni ve gözde gelişim merkezi Melikgazi Altınoluk’ta inşaat çalışmalarına başladığımız 500 Evler Konut Projesi fiyat aralığı ve konforlu yaşam sunması nedeniyle de en fazla emekli grubundan talep görüyor. Şu an ülkemizin bu ve bunun gibi projelere daha fazla ihtiyacı var. Yıllarca çalışan artık rahat bir yaşam sürmek isteyen emekliler için de konforlu yaşam bir hak. Söz konusu fiyat aralığındaki konut pazarı da oldukça büyük. Bu nedenle Hükümet’in aldığı karar oldukça yerinde. Aynı zamanda proje açığını kapatacak, diğer firmalara da bu doğrultuda yön verecek ve toplumsal dengeye katkı sağlayacak.”