Taylan YILDIRIM/İZMİR, ()- CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'a hükümeti kurma görevini vermeyeceği yönünde çıkan haberlere sert tepki gösterdi. Özel, "Görevi vermezse, sivil darbe yapmış olur. Biz buna izin vermeyiz. Bu halk nasıl Kenan Evren'in dediği partiye oy vermediyse, onun da istediği partiye oy vermeyecektir. Bu halktan Kenan Evren'e verdiği dersi alır" dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun hükümeti kurma görevi devretmesi üzerine gözler Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a çevrilirken, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, hükümeti kurma görevninin CHP'ye verilmeyeceği haberlerini değerlendirdi.
Tepkisini sert sözlerle ifade eden Özgür Özel şunları söyledi:
"Seçimler yapılmasından 40 gün geçti, daha 5 gün var. Resmi olarak tüketilen bir tek seçenek Davutoğlu'nun başbakanlığı seçeneğidir. Teamüllere göre yapılması gereken görevin Kemal Kılıçdaroğlu'na verilmesidir. Cumhurbaşkanı bu görevlendirmeyi yaparsa kuralların gereğini yapar. Görevlendirme yapmazsa o zaman sivil darbe yapmış olur. 11 yıldır karşıdan esen rüzgara bile 'Darbe' diyen birisinin 7 Haziran'da ortaya çıkan halk iradesini hiçe saymasını kabul etmemiz mümkün değil. Bu doğrudan halk iradesine saygısızlık. Seçmene saygısızlık. Halk idaresine bir darbe girişimidir. Bunu görmememizi, affetmemizi ve unutturmamızı beklemesin. En ciddi direnişi gösteririz. Kendisi de unutmasın, bu ülkede darbeler oldu. Darbecilere önce kazandı, daha sonra halk darbecilerin dediğini yapmadı. Nasıl Kenan Evren'in dediği kişiye oy vermediyse bu sivil darbede de, Cumhurbaşkanı'nın söylediği kişiye oy vermez. Bu halktan Kenan Evren'e verdiği dersi alır. Bunun ne kendi partisine ne de kendisine faydası olmaz. Cumhurbaşkanı şunu bilsin. Biz ötekileştireceği, iteceği kakacağı, yok sayacağı bir grup değiliz. Bu bir piyes değil. Bu darbeye sessiz kalmayız. Halkımız da buna izin vermez."

FOTOĞRAFLI