Behçet DALMAZ/HAKKARİ,()-VAN'da DBP'li 11 ilçe belediye başkanı tutuklu bulunan Hakkari Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi'ye destek amacıyla Hakkari'de halkla bayramlaşma programına katıldı.
Van'ın Başkale İlçesi Belediye Eş Başkanı İhsan Güler'in başkanlığındaki DBP'li 11 ilçe belediye başkanı Hakkari Belediye Başkan vekilleri Fatma Yıldız ve Nazmi Coşkun tarafından karşılandı. Daha sonra program için kurulan çadıra geçen belediye başkanları, vatandaşlarla tek tek bayramlaştı. Hakkari Belediyesi Eş Başkan vekili Nazmi Coşkun, tutuklanan Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi'ye destek amacıyla Hakkari'de böyle bir program organize ettiklerini söyledi.
Van'daki belediye başkanları adına konuşan DBP'li Başkale Belediye Başkanı İhsan Güler, hükümetin askeri ve siyasi operasyonlar yapmasını kınadıklarını belirterek,"Biz AKP'nin bu siyasetini kabul etmediğimizi belirtiyor ve kınıyoruz. Bizler Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP hükümetine şunu diyoruz. Artık Kürtlerin siyasetine doğru yaklaşın. Kürt halkı bu mücadeleden asla vazgeçmez. Son zamanlarda Hakkari, Yüksekova, Cizre, Silvan gibi birçok yerde Kürt halkına zulüm ve baskılar yapılıyor. Biz de bu nedenle halkımıza destek amaçlı Hakkari'ye geldik" dedi.

FOTOĞRAFLI