Spor Toto Süper Lig’in 2. haftasında sahasında Evkur Yeni Malatyaspor ile karşılaşacak olan Demir Grup Sivasspor, karşılaşmanın hazırlıklarına devam ediyor.

Süper Lig’e deplasmanda Akhisar Belediyespor mağlubiyetiyle başlayan Demir Grup Sivasspor, hafta sonu sahasında oynayacağı Evkur Yeni Malatyaspor maçının hazırlıklarına devam ediyor. Kulüp tesislerinde teknik direktör Samet Aybaba yönetiminde gerçekleştirilen idman, düz koşu ile başladı. Daha sonra açma-germe ve pas çalışması yapıldı. Sakatlıkları bulunan kaleci Ali Şaşal Vural ve defans oyuncusu Ziya Erdal takımdan ayrı düz koşu yaparken, John Boye ise çalışmaya katılmadı. Yeni transfer Cyriac Gohi de takımla birlikte antrenmana çıktı.

İdman öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Samet Aybaba, Akhisar Belediyespor maçında takımın beklenenin altında bir oyun oynadığını ifade ederek, "Mağlubiyeti hiç beklemedik. Kötü oynadık. Pozisyona girmemiz gereken olumlu atakları pozisyona çeviremedik. Savunmada biraz iyi durduk ama sonrasında bir kaç tane pozisyon verdik. Yeni kurulan bir takımız. Takımı oluşturmaya çalışıyoruz. Oluştururken de tabii sıkıntı yaşayacağımızı biliyorduk. Ama bu kadar kötüsünü beklemiyorduk. Malatya maçının tamamen tersi bir maç olacağını düşünüyoruz. Bu hafta oyuncularımız da moral ve motivasyon olarak çok üzgünler. Biraz kötü başladıklarını düşünüyorlar. Futbolcular antrenmanda ve maçta tam tersi bir görüntü vereceklerdir. Malatyaspor lige iyi başladı, onlar da takımı oluşturmaya çalışıyor. Zor bir maç, biz ilk galibiyetimizi almak istiyoruz. İlk 6-7 hafta ben bunları hep söylerim; her takım koşuyor, her takım istekli, her takım coşkulu futboldan ziyade koşan bir oyun haline dönüşüyor. Biz de bu mücadeleyi verip önümüzdeki ilk maçı kazanacağız" dedi.

"3 transfer daha yapacağız"

3 transfer daha yapılacağını söyleyen Aybaba, "Yeni gelen oyuncu için iki aydır uğraşıyorduk. Ama zor oluyor transfer. İyi oyuncu almak istediğinizde bazı sorunlar ortaya çıkıyor. Hem ekonomik anlamda hem de sosyal anlamda. Bunları aşamıyorsunuz ama zaman içerisinde biz bunu aştık. 3 tane daha transferimiz var. Onları da bir an önce gerçekleştirip hemen takıma katmak istiyoruz" diye konuştu.

Arslan: "İlk maçın günahı olmaz"

Kırmızı-beyazlı ekibin orta saha oyuncusu Hakan Arslan, Akhisar Belediyespor maçında istenilen performansı gösteremediklerini belirterek, "İlk maçta istediğimiz performansı sahaya yansıtamadık. Tabii bunun altında belli sebepler olabilir. Takımın yeni oluşuyor olması da bir etken. Çünkü takımın yüzde 80’i yeni geldi. Üst düzey oynadığımız ilk maç Akhisar maçına denk geldi. İlk maçın günahı olmaz. Biz de bu gözle bakıyoruz. Geleceğe umutla bakma adına performansımızı biraz daha yükseltmemiz lazım. Olumsuz düşünmüyoruz. Bizi üzen skordan ziyade olumsuz futbol oynamamızdı. Futbol adına pek bir şey yapamadık. O maçı unuttuk, önümüzde Malatya maçı var. Malatya maçında da herkesin üzerine düşen görevi yerine getireceğine ben inanıyorum. Futbolcu olarak bunun bilincindeyiz. Süer Lig deneyimini yeni yaşayan oyuncularımızda çok fazla" şeklinde konuştu.

Djakov: "Malatya maçı farklı olacak"

Takımın yeni transferlerinde stoper Vitali Djakov, uyum süreci yaşadığını söyleyerek, "Umarım ikinci maç için daha iyi bir performans vereceğim. İlk maçla ilgili söylenecek çok fazla bir şey yok. Çünkü önümüzdeki hedefimize bakıyoruz. Önümüzdeki maça konsantre olmamız gerekiyor. Umarı Malatya maçı farklı bir maç olacak" ifadelerini kullandı.