BOLU (AA) - Bolu İnsan Hakları ve Hizmet Derneği (İHH) Başkanı Fethi Sarımsakcı, "Bağışçıların kurbanlarını 106 ülke ve bölgede yaklaşık 2 milyon ihtiyaç sahibine ulaştırmayı hedefliyoruz." dedi.

Dernek üyeleri, Bolu İzzet Baysal Turizm ve Otelcilik Uygulama Otelinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Sarımsakcı, derneğin çalışmaları hakkında bilgiler vererek, "İyilik sınır tanımaz sloganıyla İHH'nin dünyanın herhangi bir yerinde, tüm insanlara insani yardım ulaştırmak için hayır köprüsü olmuştur. Olmaya da devam etmektedir. Bu yıl ilçe temsilciliklerimizle beraber 300 kurban hedeflemekteyiz ve sivil toplum örgütleri olarak da hazırız." dedi.

Sarımsakcı, Bolu'da tespit edilen 85 yetime her ay düzenli olarak 100 lira burs verdiklerini ve 125 yetime de dönemsel yardım yaptıklarını ifade ederek, "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var Projesi kapsamında yurt dışında 129 yetime aylık 100 lira burs verilmektedir. Derneğimizde kayıtlı bulunan 260 mülteci aileye 2016 yılında yaptığımız yardım toplamı 520 bin liradır. Yine ilimizde ihtiyaç sahibi olarak tespiti yapılan, 130 ihtiyaç sahibi aileye toplam 750 bin lira yardım yapılmıştır." diye konuştu.

İç savaş başladığından bugüne kadar Suriye'ye yaptıkları yardımların da devam ettiğini vurgulayan Sarımsakcı, "Suriye'ye, sadece 2016 yılında 1 milyon 50 bin lira tutarında 30 tır insani yardım gönderilmiş olup, bugüne kadar 71 tır yardım gönderildi. Yardım çalışmaları devam ediyor. 2016 yılı ramazan ayında ihtiyaç sahibi 150 aileye 75 bin lira değerinde ayni ve nakdi yardım yapıldı. Yine Kurban Bayramı'nda 300 aileye kurban payı dağıtılmış olup, yıl içinde 25 adak ve kurban payı dağıtılmıştır." ifadesini kullandı.

Sarımsakcı, bu yıl ilçe temsilcilikleriyle 300 kurban bağışı hedefledikleri ifade ederek, "25 yıldır olduğu gibi bu yıl yeniden yola çıkıyoruz. Bağışçıların kurbanlarını 106 ülke ve bölgede yaklaşık 2 milyon ihtiyaç sahibine ulaştırmayı hedefliyoruz. İHH'nin 2017 yılı için belirlediği kurban bedeli 620 liradır. Ayrıca bu bayram 23 bin 400 yetime bayramlık kıyafet hediye etmeyi planlıyoruz." dedi.