ANKARA-

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yarın başlayacak Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu öncesi bir mesaj yayınlayarak, "En büyük dileğim, sporcusundan, teknik heyetine, idarecisinden taraftarına kadar futbola gönül veren herkesin, fair play ruhunu pekiştirecek adımlar atmasıdır" dedi. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 14 Ağustos Cuma günü başlayacak 2015 - 2016 Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu ve PTT 1. Lig nedeniyle bir mesaj yayınladı. Sezon öncesi futbol camiasına fair play çağrısı yapan Bakan Çağatay Kılıç'ın mesajı şöyle:

"Bu hafta sonu başlayacak 2015-2016 Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu ile PTT 1. Lig'in tüm spor camiamıza ve sporseverlere hayırlı olmasını dilerim. En büyük dileğim, sporcusundan, teknik heyetine, idarecisinden taraftarına kadar futbola gönül veren herkesin, fair play ruhunu pekiştirecek adımlar atmasıdır.

Bu yıl Spor Toto Süper Lig'e adını veren rahmetli Hasan Doğan'ın ismine ve kişiliğine uygun bir şekilde hoşgörü, dostluk ve saygı çerçevesinde geçeceğine yürekten inandığım 2015-2016 sezonunda, geçtiğimiz yıllarda yaşadığımız şiddet olaylarını görmek istemediğimizi de bir kez daha vurgulamak isterim.

İnanıyorum ki bu sezon, spor camiasının tüm bireyleri, futbolu terörize eden, saha içi ve dışında görmek istemediğimiz olaylara sebebiyet veren ve asla taraftar olarak nitelendiremeyeceğimiz kişilere ortak bir tavır ve tepki sergileyeceklerdir. Bizim de Türk sporunu yönetenler olarak sporda şiddet sorununun, kalıcı bir şekilde çözülmesi için gereken bütün adımları kararlı bir şekilde atmaya devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Özellikle kulüplerimizin yaptığı transferlerle tüm dünyanın gözünün üzerinde olduğu Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden takımlarımızın, kazanacakları başarılarla Türk Futbolu'nun marka değerini daha da yükseltecek, mücadele, heyecan, sportmenlik ve fair play çerçevesinde bir sezon geçirmemiz en büyük dileğimizdir. Bu vesileyle, başta Spor Toto Süper Lig ve PTT 1. Lig'de mücadele edecek tüm takımlarımız olmak üzere, tüm liglerimizdeki takımlarımıza bir kez daha başarılar diliyorum."