KARABÜK (AA) - Eskipazar ilçesinde Hafızlık Yatılı Kız Kur'an Kursu binası hizmete açıldı.

İstiklal Marşı'nın okunması ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende konuşan Karabük Valisi Kemal Çeber, isanların farkında olsa da, olmasa da Kuran'ı Kerimin insanların hayatı olduğunu söyledi.

Sabah uyanıldığında yataktan kalkarken besmele ile kalkıldığını aktaran Çeber, "Sofraya Kur'an ile otururuz, işimize giderken Kuran ile gideriz. Evlatlarımızı askere uğurlarken Kuran ile uğurlarız. Sözlerde, nişanlarda ve düğünlerde hep Kur'an-ı Kerim vardır hayatımızda. Hastalarımızın başına gittiğimizde Kur'an-ı Kerim okuruz. Kuran bizim özümüzdür, hayatımızdır. Bu kadar belayla bu milletin, bu devletin baş edebilmesinin ve hala dim dik ayakta olabilmesinin ve hala geleceğe güvenle bakmasının, dünyadaki Müslüman ülkelere önder olmasının sırrı sanıyorum Kur'an-ı Kerime sahip çıkmaktadır." diye konuştu.

Personelin, idarecilerin, müdürlerin ne kadar iyi Müslüman olurlarsa kendisinin o kadar güvenle ve huzurla çalışabileceğini ifade eden Çeber, şöyle konuştu:

"Çünkü iyi bir Müslüman işi kitabına uydurabileceğini düşünse bile, mevzuatı ve yasaları aşabileceğini düşünse bile yapacağı yanlış için Kuran'dan korkar, Allah'ın soracağı hesaptan korkar. Benim için iyi bir Müslüman önemli bir kriterdir. İşte bunun yolu da Kuran'ı okumak, dinlemek ve en güzeli de anlayabildiğimiz kadar anlamaktır. Çünkü iyi bir Müslümanın, iyi bir insanın nasıl olacağını Kur'an-ı Kerim anlatır, sonra da sünnet ile biz onu bütünleştiririz. Onun için bu tür faaliyetleri çok önemsiyorum. Her birimiz Kuran kurslarının hamisi olmak durumundayız. Ne derdiniz var diye, ihtiyaçlarınız neler diye soralım, evlatlarımızı gönderelim. Bizler sahip çıkmazsak kimse sahip çıkmaz yüzlerce yıldır biz bu işin hamisiyiz, bayraktarıyız, önderiyiz."

Konuşmaların ardından Çeber, Eskipazar Kaymakam Vekili Mehmet Zahid Doğu, Eskipazar Belediye Başkanı Mustafa Yarkan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun hizmet binasının açılışını yaptı.