Dünyanın en önemli ekonomistinden biri olan, ekonomik krizler konusundaki yaklaşımlarıyla dünya ekonomisine yön veren Prof. Dr. Joseph E. Stiglizt Çukurova GİAD’ın organizasyonuyla Adana’ya geliyor. Stiglizt’in global ekonomide 2015 beklentileri ve Türkiye’nin önemi konusunda önemli açıklamalar yapması bekleniyor.
Çukurova GİAD’ın her yıl düzenlediği Çukurova Zirvesi’nin 4.’sü 19 Ocak 2015 tarihinde Adana Hiltonsa Otel’de gerçekleşecek. Önceki zirvelerde Prof. Dr. Nouriel Roubini, Almanya eski Federal Başbakanı, Şansölye Gerhard Schröder’i, Londra’yı 8 yıl boyunca yönetmiş efsanevi Belediye Başkanı Ken Livingstone ve Toronto’yu 7 yıl yöneten vizyoner Belediye Başkanı David Miller’i ağırlayan Çukurova GİAD, 4.Çukurova Zirvesi’nde Nobel Ödüllü Ekonomist ve Columbia Üniversitesi Öğretim Üyesi, Bill Clinton döneminde Beyaz Saray Ekonomi Başdanışmanı da olan Prof. Dr. Joseph E. Stiglitz’i ağırlayacak. Stiglitz’in baş konuşmacı olarak katılacağı ve ana teması "Global ekonomi ve 2015 beklentileri, Türkiye’nin Önemi’nin değerlendirileceği Çukurova Zirvesi, birçok ünlü konuşmacı, üst düzey bürokrat, tüm Türkiye’den şirket yöneticileri, patronlar, ekonomistler ve gazetecilerin katılımıyla gerçekleşecek.
Çukurova GİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Sakarya, 19 Ocak günü gerçekleşecek 4. Çukurova Zirvesi’nin ekonomi ve iş çevreleri tarafından çok önemsendiğini ve yakından takip edildiğini söyledi. Küresel rekabette Adana’nın konumu ele alınacağı zirvede patronların 2015 Türkiye’si oturumunda, iş dünyasına yön veren isimlerden Ali Ağaoğlu, Abdullah Kiğılı ve Abdullah Kavukçu konuşacak. Türkiye’nin global yatırım politikaları ve Adana için uzun dönem kalkınma planı konusunda ise Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım ve Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Aycı konuşma yapacak" dedi.
Bu toplantının ekonominin nabzının tutmasının yanı sıra Adana’nın tanıtımı açısından da büyük önemi bulunduğuna dikkat çeken Sakarya, şunları söyledi:
"Türkiye’nin her yerinden önemli iş adamlarımız, CEO’lar, iş dünyasına, ekonomiye yön veren ekonomistler ve kanaat önderleri bu programa davetlidir. Amacımız böylesi önemli ve nitelikli bir misafir grubuyla konuklarımızı dinleyip bilgilenmek, Adana’da böylesi güzel işlerin yapılabildiğini tüm Türkiye’ye gösterebilmek ve Adana’ya dikkat çekmektir. Bu toplantı Adana için tarihi bir fırsat olacaktır. Adana’nın yatırım için doğru yer olduğunu anlatacağımız Zirve ile ekonomik gelişmeler de Adana’da konuşulacaktır."