Hulusi YILMAZ/MENEMEN (İzmir), () - İZMİR'in Menemen İlçesi'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93'üncü yıldönümünü buruk kutlayan vatandaşlar, tek yürek olup terörü lanetledi. 150 metrelik Türk bayrağıyla yürüyüş yapan binlerce Menemenli, etkinlik sonunda gökyüzüne barış güvercinleri uçurdu.
Menemen'in düşman işgalinden kurtuluşunun 93'üncü yıldönümünü buruk kutlayan vatandaşlar, Menemen Belediye Başkanı CHP'li Tahir Şahin'in çağrısı üzerine son günlerde artan terörü protesto etmek için yürüyüş düzenledi. Şehir Stadyumu önünden başlayan yürüyüşe ilçedeki meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti üyeleri ve vatandaşlar katıldı. 150 metrelik Türk bayrağı açan yaklaşık 7 bin kişi 'Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez', 'Türk-Kürt Kardeştir, PKK kalleştir', 'Teröre Karşı Omuz Omuza' ve 'Kahrolsun PKK' sloganları eşliğinde yürüyüşe geçti. 'Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet' ve 'Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez' yazılı pankartlar taşındı. Menemenli minibüsçüler de araçlarıyla korteje katıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda son bulan yürüyüş sonrası Başkan Şahin, Menemenlilere seslendi.
BURUK KUTLAMA
Menemen'in bağımsızlığını kazandığı günü şehit haberleri nedeniyle buruk kutladıklarını belirten Belediye Başkanı Tahir Şahin şunları söyledi:
"Bağımsızlığımızı ilan etmenin mutluluğunu yaşıyoruz bugün. Ancak bu mutluluğu yaşarken, elbette ki büyük bir burukluk da yaşıyoruz. Kurtuluş Savaşı'yla birlikte yönetim şeklimiz Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan bugüne değin, içten ve dıştan bu ülkeye saldırılar hiç dinmedi. Hala devam ediyor. Bizim derdimiz; bu ülkenin vatan topraklarını, bölünmez bütünlüğünü korumak ve kollamaktır. Başka hiçbir derdimiz yoktur. PKK terörüne karşı düzenlemiş olduğumuz bu anlamlı, onurlu yürüyüşümüze büyük katkılar koydunuz, teşekkürler Menemen. Hepinizden Allah bin kere razı olsun." 
'BÖLMEK İSTEYENLERİN GÜCÜ YETMEYECEK'
7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinden sonra yaşanan hain terör saldırılarında 113 polis ve askerimizin şehit edildiğine dikkat çeken Başkan Şahin, PKK'ya da şöyle seslendi:
"Ey PKK ve yandaşları ve onu koruyan kollayan kimse. Sizde hiç mi vicdan, hiç mi onur yok? Bu ülkeyi bölmek isteyenlerin ne dün, ne bugün hiçbir şekilde gücü yetmedi, yetmeyecektir de. Çünkü bizde öyle analar var ki; 40 bin şehit anası varsa, daha 1 milyon, 5 milyon tane şehit anası olmaya hazır olan analarımız var. O analarımızın ellerinden öpüyoruz hep birlikte." 
BARIŞ GÜVERCİNLERİ UÇURULDU
Şehitlerimiz için okunan Fatiha'nın ardından Menemen'deki meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve muhtarların terörü kınayan ortak deklarasyonu okundu. Deklarasyonun okunmasının ardından Cumhuriyet Meydanı'nda beyaz güvercinler uçurularak, barış mesajları verildi.

FOTOĞRAFLI