Niğde’de 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı öncesi ‘Okul Güvenliği’ ile ilgili toplantı gerçekleştirildi. Kemal Aydoğan İlkokulunda gerçekleşen toplantıya Niğde Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Rehberlik ve Araştırma Müdürlüğü, Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü temsilcileri, okul müdürleri ve veliler katıldı.

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı öncesi Okul Güvenliği ile ilgili yapılan toplantıda; Okullar çevresinin güvenliği için tüm okullara kamera sistemi yaptırılacağı, Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından Çocuklarda Uyuşturucu ve Uyuşturucu ile mücadelenin etkin yolları, aile ve çevre ile ilişkilerin güçlü olması, çocuklarla ilgilenmek onlara zaman ayırmaya yönelik slayt eşliğinde katılımcılar bilgilendirildi.

Halk Sağlığı tarafından Uyuşturucu ve çeşitli bağımlılık yapan maddeler kullananlar için bağımlılıktan kurtulmaları için nasıl yol izleneceği, hangi kurumlardan yardım alacağı ve nasıl tedbirler alınacağı konusunda bilgilendirme yapıldı.

Ayrıca Toplum Destekli Polislik Şube müdürlüğü tarafından okul güvenliği, İnternet güvenliği, okul-aile ve çocukların işbirliği ile daha güvenli bir eğitim öğretim yapılacağı konularında bilgilendirme yapıldı.

Toplantının ardından mahalle sakinlerine 50 adet okul güvenliği, 50 adet Güvenli İnternet kullanımı, 50 adet telefon dolandırıcılığı, 50 adet yankesicilik ve dolandırıcılık konulu toplam 200 adet broşür dağıtıldı.