Sinan KORKMAZER/NEVŞEHİR, () - NEVŞEHİR'in Hacıbektaş İlçesinde 15-18 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek 52'nci Ulusal ve 26'ıncı Uluslararası Hacıbektaş Veli Anma Kültür ve Sanat etkinlikleri kapsamında verilen Barış Ödülü ile Kısa Öykü ve Şiir Yarışması sonuçları açıklandı.
Hacıbektaş Belediye Başkanlığı Düzenleme Kurulu'nun almış olduğu karar sonrasında 22'nci Hacı Bektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülü, sosyal bilimci-hukukçu, gazeteci ve yazar Prof. Dr. Çetin Yetkin'e verilecek. Düzenleme Kurulu öykü yarışmasında Tayfun Ak’ın ’Eylem’ adlı öyküsünü birinci, Mustafa Aydoğan’ın ’Garibin Ölüsü Yiğit Olur’ adlı öyküsünü ikinci ve Hülya Senday Özdamar’ın ’O Çılgın Gün Doğumu’ adlı eserini ise üçüncülüğe layık gördü.
Serbest vezin şiir dalında ise, Nihat Malkoç ‘Kadın Okursa’ adlı şiiri ile birinciliği, Ömriye Karataş ‘Mistik Bir Yalnızlık Portresi’ adlı şiiri ile ikinciliği ve Hatice Altunay da ‘Kadın’ adlı eseri ile üçüncülüğü elde etti. Hece vezni şiir yarışmasında da ‘Kadın Aydınlığı’ adlı eseri ile Sabri Yücel birinciliğin sahibi olurken, Telli Gölpek ’Okutmadılar’ adlı şiiri ile ikinci ve Nedim Uçar ’Okutmadılar’ adlı çalışması ile üçüncü oldu.
22'nci Hacı Bektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülü’nün sahibi Prof. Dr. Çetin Yetkin ile öykü ve şiir yarışmalarında dereceye girenler ödüllerini, 16 Ağustos'ta törenle alacak.

FOTOĞRAFLI