Birlik Vakfı Genç Birlik Ağrı Şubesi tarafından Dost Meclisi programları çerçevesinde Sosyal Medya ve İletişim konulu konferans düzenlendi.
Gençlik Merkezi konferans salonunda düzenlenen Sosyal Medya ve İletişim konulu konferansın konuşmacılığını Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmail Kılıç yaptı. Konferansa konuşmacı olarak katılan Kılıç’ın yanı sıra, Birlik Vakfı Genç Birlik Ağrı Şube Başkanı Melih Deniz Altındağ ile çok sayıda vatandaş katıldı. Sosyal medyanın ne olduğu üzerine yapılan konuşmalarla başlayan konferansta sosyal medya kullanımı ile ilgili yapılan uluslararası çalışmalara da yer verildi. Sosyal medya kullanımının yanlış bir şekilde kullanıldığına değinilen konferansta gençlerin sosyal medyayı doğru kullanmaları yönünde telkinler de bulunuldu.
Günlük yaşamımızın yüzde 25 gibi bir oranında kullandığımız sosyal medya, internet, televizyon ve diğer bilişim teknoloji araçlarının kullanım oranının kullanıma ayrılan süre ile bireylere kattığı fayda noktasında verimli olmadığına vurgu yapılırken, bu sürenin bilhassa çocuk ve gençlerde çok yüksek olduğu başla bilişsel olmak üzere fiziksel gelişimlerine engel teşkil ettiği belirtildi. Spor yapmak, doğa ile ilgili hobilere yönelmek, zeka oyunları, kitap okumak gibi aktivitelerin daha faydalı olduğu yönünde tavsiyelerde bulunuldu. Konferans sonrası katılımcılara çiğ köfte servisi yapılırken, program çekilen toplu fotoğraf ile son buldu.