ŞIRNAK'taki Cudi Dağı eteklerinde iki gün önce başlayan yangın, Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı itfaiye ekipleri tarafından bazı kesimlerde kontrol altına alınsa da söndürülemedi. Ekipler çalışmalarını sürdürürken, yangının büyümemesi ve yerleşim alanlarına sıçramaması için iş makineleri ile hendekler kazılıyor.
Irak sınır şeridi üzerinde bulunan Şırnak'ın karşısındaki Cudi Dağı'nın Silopi tarafında, iki gün önce belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Silopi'nin Görümlü Köyü'nün üst tarafında başlayan yangın, kısa sürede büyüyerek dağın zirvesine doğru ilerledi. Cudi Dağı'ndaki Aksu Köyü çevresinde yoğunlaşan yangına köylülerin yanısıra Şırnak Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekipler müdahale etti. Ekiplerin aralıksız 3 vardiya halinde müdahale ettiği yangın, Görümlü Köyü kesiminde dün büyük oranda kontrol alınırken Aksu Köyü çevresindeki söndürme çalışmalarının ise sürdüğü bildirildi. Yangının yer yer kontrol altına alınmasına rağmen aşırı sıcakların da etkisiyle tekrar başladığı belirtildi. Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin yangın söndürme çalışmaları devam ederken, yangının daha fazla alana yayılmaması için iş makineleri hendekler kazmaya başladı.
Aksu Köyü Muhtarı Pitrus Karatay, yangının dün kontrol altına alındığını ancak köyün aşağı kısmına sıçrayan kıvılcımlar nedeniyle yangının köylerine ulaştığını söyledi. Aksu, "Yangın dağın aşağı kesiminden müthiş şekilde hızlı geldi ve evlerin etrafını sardı. Binlerce fidanımız vardı. Binlerce liralık kerestemiz yandı, malzememiz yandı. Hayvanlarımız ve arılarımız zarar gördü" dedi. Yangının daha fazla alana yayılmaması için iş makineleri hendekler kazmaya devam ediyor.

FOTOĞRAFLI