İZMİT(Kocaeli), () - SON bir haftadır bahar havası yaşanan Kocaeli bölgesinde yüksek kesimlerde kar yağışı başladı. 1850 rakımlı Kartepe'de birkaç saat önce başlayan kar yağışı ile birlikte kar kalınlığı yeniden yükselmeye başladı. Kentin deniz seviyesinden biraz yüksekte kalan noktalarında da yağış etkili olurken, gece yarısından itibaren etkili kar yağışı bekleniyor. 
Green Park Resort Otel ve kayak merkezinin bulunduğu Kartepe'de yeni yılla birlikte bir ana 3 metreye yaklaşan, ancak lodasun etkisiyle geçen hafta yarım metreye kadar düşen kar kalınlığı, yağışla birlikte yeniden artmaya başladı. Kocaeli'de deniz seviyesinden birkaç yük metre yüksekte kalan yerleşim birimlerinde de kar yağışı görülüyor. Kocaeli Üniversitesi'nin Umuttepe Kampüsü'nün bulunduğu alan da yeniden karla kaplandı.
Meteoroloji yetkilileri, bu geceden itibaren bölgeye fırtına ile birlikte etkili bir soğuk ve yağış tabakasının geleceğini, deniz seviseyinde de Salı ve Çarşamba günü etkili kar yağışı beklendiğini bildirdi. 

 

FOTOĞRAFLI