Türkiye Hokey Federasyonu 2018 yılının hokey için başarı ve seferberlik yılı olarak ilan edildiğini açıkladı.

Türkiye Hokey Federasyonu tarafından Antalya’da düzenlenen çalıştayla 2018 yılı yol haritası belirlendi. Türkiye genelinde 2018 yılının hokey için başarı ve seferberlik yılı olarak ilan edildiğini ifade eden Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, “2018 yılıyla ilgili gerekli çalışmalarımızı yaparak yol haritamızı belirledik. Türkiye genelinde bütün ilçelerimizde yeni kulüplerimizin kurulması ve yerel yönetimlerimiz bünyesinde ki spor kulüplerinde hokeyin de yer alması için çalışmalar yapacağız” dedi.

2018 yılı yol haritası ve çalışma takvimini belirleyen Türkiye Hokey Federasyonu Antalya’da düzenlenen çalıştayını tamamladı. Yapılan çalıştayda hokey sporunun tabana yayılması, okul sporları içerisinde yer alan bu sporun bütün okullarda yaygınlaştırılması, Türkiye genelinde bütün yerel yönetimlerin spor etkinlikleri kapsamına alınabilmesi için yürütülecek olan çalışmaların belirlenmesi sağlandı.

Çalıştay sonrası bir açıklama yapan Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, “Hokey sporu hızla Türkiye’nin dört bir yanına yayılmakta, okul sporları içerisinde de favori spor dalları arasında sayılmaktadır. 2018 yılını hokey için seferberlik yılı ilan ediyoruz. Gerek okullarımızda gerekse il, ilçe ve belde belediyelerimiz bünyesindeki spor kulüplerinde hokey takımlarının kurulabilmesi için gerekli malzeme desteğini vereceğiz. Bununla ilgili yürüttüğümüz çalışmalarımız sürüyor. Okullarımızda ve ilçe belediyelerimizde hokey takımlarının kurulması ve özellikle öğrenciler tarafından benimsenmesi bizim için büyük önem taşıyor. Avrupa ve dünya liglerinde Türk Hokeyi belli bir noktaya geldi. Antalya’da düzenlediğimiz eğitim seminerlerimizde özellikle il temsilcilerimiz, hakemlerimiz ve antrenörlerimizle önemli çalışmalara imza attık. Hokey sporunun tabana yayılması ve çocukların küçük yaşta bu sporla tanışmasını önemsiyoruz. Yerel yönetimlerimize ve okul spor takımlarımıza gerekli malzeme desteğini vereceğiz. Bununla ilgili federasyon bünyesinde bir çalışma masası oluşturarak gelecek olan talepleri değerlendireceğiz. 2018 yılı bütün kategorilerde hokeyin gelişme ve kalkınma yılı olacaktır” dedi.

Milli takım seçmelerinde taviz yok

Türkiye Hokey Federasyonu tarafından Antalya’da düzenlenen çalıştayda konuşan Federasyon Başkanı Sadık Karakan milli takım seçmelerine de değinerek, “Yurt dışında Türk milletini temsil edecek olan millilerimizin seçimlerinde asla ve asla torpil, hatır gönül ve adam kayırma gibi olaylara göz yumulmayacak. Yapılacak olan seçmeler herkesin gözü önünde ve objektif olarak gerçekleştirilecek, milli takım seçmelerinin yapıldığı merkezde sınavlar kameralarla kaydedilecek ve isteyen sporcu ve yakınları sınavları gerekirse cep telefonlarındaki bir uygulamayla canlı olarak izleyebilecekler” diye konuştu.