Amerika Birleşik Devletleri (ABD), ekonomi alanındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve karşılıklı ticaretin artırılabilmesi için Adana’ya ağırlıklı olarak ekonomik konularda çalışmak üzere konsolos atadı.

ABD’nin Adana Konsolosu Linda Stuart Specht, görevine yeni başlayan Ekonomi ve Vatandaşlık İşleri Konsolosu Kara Babrowski ile birlikte Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe’yi ziyaret etti. Ziyarette Adana Konsolosluğu bünyesinde ekonomik konular üzerinde çalışmak üzere bir görevli atanması konusunda ABD Dışişleri Bakanlığı nezdinde uzun süredir girişimlerde bulunduğunu belirten Konsolos Linda Stuart Specht, bu çalışmalarının olumlu sonuçlanmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Adana’nın jeopolitik konumu ve üretim çeşitliliğinin yanı sıra iklimi ile önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Specht, “Önümüzdeki dönemde Adana Ticaret Odası ile birlikte kentin üretimini ABD’ye açıp, iki ülkeyi ticari yönden de daha fazla ortak yatırım ve işbirliği yapar hale getirebiliriz” dedi.

Adana’nın birçok alanda yatırım ve işbirliği yapılabilecek bir bölge olduğuna dikkat çeken Konsolos Specht, “Öncelikle Adana’yı ABD’ye iyi tanıtmamız, buradaki yatırım ve işbirliği olanaklarını anlatmamız, ardından ABD’li firmalarla Adanalı iş adamlarını aynı platformda buluşturup karşılıklı ticaret ve yatırımları hayata geçirmemiz gerekiyor. Ekonomi ve Vatandaşlık İşleri Konsolosu olarak ataması yapılan Kara Babrowski’nin göreve başlamasıyla ticari işbirliğimizin geliştirilmesi konusundaki bu gibi faaliyetlerde önemli yol alınacağını sanıyorum. Bu görevlendirmenin Adana ile ABD arasındaki ticari ilişkilerde daha çok enerji ve fırsatlar yaratacağına inanıyorum” diye konuştu.

ATO Başkanı Atila Menevşe ise Adana’da son yıllarda ekonomik anlamda önemli gelişmeler yaşandığını, Lübnan’a direkt uçuşların başlamasının ardından Katar Havayolları’nın da Adana’dan Doha’ya direkt uçuşlara başlayacağını, direkt uçuşların İran’a başlaması yönünde de görüşmelerin sürdüğünü kaydetti. Menevşe, ABD’nin ekonomik alanda çalışmak üzere Adana’ya bir yetkili atamasını bu yöndeki olumlu gelişmelerin devamı olarak değerlendirdiklerini söyledi.