Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde 4 yıldır Suriyeli mültecilere hizmet veren çadırkent, kapanıyor. Kaymakam Ömer Çimşit, tahliye işleminin sürdüğü çadır kentte inceleme yaptı.

Viranşehir ilçesinde 2013 yılında yapılan ve 4 yıldır hizmet veren 20 bin kişilik çadırkent kapanıyor. Kapanacak olan çadır kent nedeniyle içerisinde bulunan 20 bin mülteciden 15 bini Suruç ve Adana’daki çadır kentlere tahliye edildi. Kalan 5 bin kişinin ise tahliyesi devam ediyor. İlçe Kaymakamı Ömer Çimşit, tahliye işlemlerini yerinde inceledi. Çadır kenti ziyaret eden Kaymakam Çimşit, Kamp Müdürü Mehmet Emin Boğatekin tarafından karşılandı.

Kampta kalan Suriyeli sığınmacılarla görüşen Çimşit, Kamp Müdürü Boğatekin’den taşınma işlemleri hakkında bilgi aldı. Boğatekin, hafta başında start alan tahliyenin bir kaç gün içerisinde tamamlanacağını belirtti. 20 bin mülteciden sadece 5 binin kaldığını anlatan Boğatekin, tahliye edilen Suriyelilerin Suruç ve Adana’daki çadırkentlere taşındığını, kalan 5 bin kişinin de aynı çadırkentlere gönderilmeye devam ettiğini kaydetti. Kaymakam Çimşit ise kapanacak olan çadırkentin yerine 40 bin kişi kapasiteli konteyner kent inşa edileceğini müjdeledi. Çimşit, bir yıl içerisinde bitirilmesi planlanan konteyner kente ise Ceylanpınar, Adana, Seyhan gibi çevredeki çadırkentlerden mültecilerin yerleştirileceğini ifade etti.