GİRESUN (AA) - Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Giresun-Sivas güzergahında başlanması planlanan ve devam eden yol projelerinin turizm ve ticaret için olmazsa olmaz olduğunu söyledi.

Çakırmelikoğlu, Dereli ilçesinde düzenlenen "Devlet Destekleri İlçelere Taşınıyor" toplantısında yaptığı konuşmada, Dereli'nin Giresun'un turizmde atar damarı gibi olduğunu belirtti.

Bu özelliğin doğa turizmine sağladığı ulaşım imkanı ve bölgenin jeopolitik yapısından kaynaklandığını ifade eden Çakırmelikoğlu, bölgede 2013 yılında yatırımına başlanan Giresun-Dereli yol iyileştirme projesi olduğunu anımsattı.

Çakırmelikoğlu, bu zamana kadar bitmesi gereken yatırımın, kamulaştırma sorunları ve bazı bölgelerde yaşanan maliyet artış yatırımlarından dolayı aksadığını gördüklerini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu an yeni bir ek ihaleyle yatırım sürecinin devam edeceğini de öğrendik, yol yatırımının takipçisiyiz. Sadece Giresun-Dereli değil, Dereli-Şebinkarahisar yol projesi de Giresun Ticaret ve Sanayi Odasının gözetimindedir. 2017 yılı sonu veya 2018 yılıyla yatırım ihalesini beklediğimiz Dereli-Şebinkarahisar yol standartlarının iyileştirilmesi ve Pınarlar tünel projesi, Giresun-Dereli-Şebinkarahisar ve Sivas yol bağlantısı stratejik hedefe ulaşılabilmesi adına önemlidir. Bu konu zaten Milli Savunma Bakanımız Sayın Nurettin Canikli'nin himayelerinde ilerlemektedir."

Yatırımları yakından takip edeceklerini dile getiren Çakırmelikoğlu, "Görüldüğü gibi bölgenin tüm kaderi bu yola bağlı, Kümbet, Bektaş ve hatta Kulakkaya turizmi dahi bu yolun yapımına bağlıdır. Büyük turizm seyahat acenteleri dahi Kelkit Havzası üzerinden Karadeniz'e ulaştırmayı hedefledikleri tur güzergahlarını Tamzara, Kümbet, Kulakkaya ve Dereli yolu üzerinden planlamaktadır. Bu bakımdan bu yol bizim için olmazsa olmaz özelliği taşımaktadır." diye konuştu.

Toplantıya, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Fikret Günaydın, TKDK, KOSGEB, İŞKUR, DOKA, SGK il kurum temsilcileri ve uzmanlar katıldı.