Efeler Belediyesi tarafından Ilıcabaşı Mahallesi’nde yapılan ‘Öğretmen Ahmet Cebeci Park’ı’ açılış töreni renkli görüntülere sahne oldu. Açılışa Efeler Roman Bandosu damgayı vurdu.

Ilıcabaşı Mahallesi’nde düzenlenen park açılışına Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan ve eşi Gülay Özakcan, Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, Parka adı verilen merhum öğretmen Ahmet Cebeci’nin kızı İrem Bozkurt, merhumun yakınları, Ilıcabaşı Mahalle Muhtarı Alim Tarım, Aydın Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Abdül Aydeniz, birim amirleri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve Efeler Roman Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Ilıcabaşı Mahalle Muhtarı Alim Tarım, mahallelerine yapılan parkın yanında kendilerine verilen her tür destek adına Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan ve tüm belediye personeline teşekkür etti.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen merhum öğretmen Ahmet Cebeci’nin kızı İrem Bozkurt, konuşmakta güçlük çekerken davetlilere de duygulu anlar yaşattı. Babasının adının bir parkta yaşatılacak olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirten İrem Bozkurt, “ Babamı kaybedeli 15 ay oldu. Babam üç çocuğunu kurtarmış, dördüncü çocuğunu boğulmaktan kurtarmaya çalışırken kendisi boğularak hayatını kaybetti. Eğer babam o çocukları kurtarmasaydı benim sevdiğim insan, babam olmazdı. Babamın çocuklarının hayatını kurtarırken ölmüş olduğunu herkesin bilmesini istedim. Bu nedenle de bir parka babamın adının verilmesi için Efeler Belediyesi’ne başvurdum. Sağ olsunlar beni kırmadılar. Bu parkta çocuklar güldükçe, oynadıkça babamın ruhu rahat edecek, huzur bulacak. Efeler Belediyesi’ne çok teşekkür ederim” dedi.

Geçtiğimiz günlerde kızını kaybeden Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt, “Rahmetli öğretmenimiz bambaşka bir insandı. Bu parkta onun adını yaşatmak için gereğini yapan başkanımıza, belediye meclis üyelerine ve tüm personele teşekkür ediyorum. Babalık öğrenilir belki ama insanlık yaradılıştandır. Rahmetli Cebeci öyle bir insanlık taşıyormuş ki kendi çocuklarıymış gibi kendini suya attığında onlara can vermiştir. Benim yaşadığım acıyı 3 babaya, 3 anneye daha yaşatmayan öğretmenimin eğer aynı yerde buluşursak babamla beraber ilk ellerinden öpeceğim kişilerdendir. İyi ki varmış, iyi ki çocukları yaşatmak için hepimize insanlık dersi vermiştir. Emily Dickinson bir sözü vardır:’Bir tek kalbin kırılmasını önleyebilirsem, Bir yaşamdan acıyı alabilirsem, Ya da bir acıyı hafifletebilirsem, Ya da bir ardıç kuşunu yuvasına koyabilirsem, Boşuna yaşamış olmayacağım.’ Kaç ardıç kuşunu yuvalarına koymuş bilmiyoruz ama üç evladı analarının babalarının kucaklarına bırakmış. Öğretmenimizin mekanı cennet olsun” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Yeni kurulan bir belediye olarak üç buçuk yıllık bir süreyi tamamladıklarını belirten Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, “83 mahallede park olabilecek alanları değerlendirerek halkın daha güzel bir şekilde kullanabileceği ortamlar yarattık. Büyüklerimiz için fitnees grupları, çocuklarımız için oyun alanları, oturma alanları yaratarak, Efeler’i daha yaşanılır bir kent haline getirme çabası içinde olduk. Bu çabamızı sürdürmeye devam ediyoruz. Merhum Ahmet Cebeci öğretmenimizi kızı ve baro başkanımız yakinen tanıdıkları için bizlere de anlattılar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Çok kıymetli öğretmenimizin manevi şahsiyetini bizde burada, park alanında ebediyen yaşatmak üzere Efeler Belediye Meclisi olarak ismini verme kararı aldık ve ismini yaşatacağız” ifadelerini kullandı.

Ilıcabaşı sakinlerinden oluşturulan bando ve çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Özakcan,” Ilıcabaşı Mahallemizin müzisyen olma ve müziğe karşı bir ilgisinin olduğu toplumsal bir yapısı var. Biz de Ilıcabaşı sakinlerinden Efeler Belediyesi ve Aydın Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Roman Bandomuzu kurduk. Her tür imkanı belediye olarak sağladık. Bandoda görevli arkadaşları kutluyorum, çok güzel hazırlanmışlar. Bundan böyle gerçekleştireceğimiz her güzellikte bando ekibimizle birlikte olacağız. El işi sanatları konusunda da Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde bir çalışma yaptık. 80 Ilıcabaşı sakinimize, mahallemizde el işi, el sanatları konusunda hem meslek edinme hem de aile ekonomilerine katkı sağlama imkanı yaratacak çalışmaları da yaptık” şeklinde konuştu.

Ilıcabaşılı vatandaşlardan oluşan dans gurubunun gösterisi ve müzik gurubunun seslendirdiği şarkılar izleyicilerden büyük beğeni aldı. Protokol üyelerinin parkın açılış kurdelesini kesmesinin ardından açılışa katılan davetlilere kavurma pilav ikram edildi.