ORDU (AA) - Ünye Liman Başkanlığı görevine atanan Serkan İnce, görevine başladı.

Ünye Liman Başkanlığı’nda 3 yıldır Denizcilik Sörvey Mühendisi olarak görev yapan İnce, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 yıllık bu alandaki tecrübesini Ünye Limanı'nda hizmete dönüştürmek istediğini söyledi.

Ünye Limanı'nın, Karadeniz'de 3'üncü büyük liman olma kapasitesine sahip olduğunu belirten İnce, şöyle konuştu:

"Amacımız, Ünye Limanı kapasitesini arttırmak. Biz de bilgi ve birikimimizi buraya aktarıp, bu limanı uzatıp Ünye'nin sektörel, sanayi ve insanların kazanç sağlaması. Karadeniz'de Samsun, Trabzon'un ardından en büyük liman Ünye olacak. Konum ve yer itibariyle Ünye Limanı'nın büyüyüp çok iyi bir yere geleceğine inanıyor ve hedefliyoruz. Benim de elimden ne geliyorsa 15 yıllık tecrübemiz, teknik bilgi ve birikimimizle bunu sağlayacağımızı düşünüyorum."

Limanın büyümesiyle başta ilçede ve il genelinde hareketlilik yaşanacağını ifade eden İnce, Ünye Limanı büyüdüğü zaman hedefin daha büyük olacağını belirtti.

Buraya daha büyük gemiler, daha büyük iş alanlarının sağlanacağını vurgulayan İnce, şunları kaydetti:

"Böylece esnaflar daha çok kazanacak. Sonrasında ise tersaneyi canlandırmak için elimizden ne geliyorsa, teknik olarak yardımcı olup bu tersanemizi eski günlerine döndürürsek iş potansiyeli olarak Ünye'ye çok katkı sağlayacaktır. Dolayısıyla Ünye kazanacak. Ünye Limanı hedeflediğimiz noktaya gelirse çok kişi bundan ekmek yiyecek ve Ünye Limanı Türkiye'de isim olacak."