Yenimahalle Belediyesi ihtiyacı olan hastaların ayağına sağlık hizmeti götürüyor. Belediyenin 2014 yılında startını verdiği evde sağlık hizmetleri projesi, her yıl daha çok kişiye ulaşmaya devam ediyor. Evden çıkamayacak durumda olan hastalar için hayata geçen proje ile bugüne kadar bin 783 hasta, evinde tedavi edildi.

Yenimahalle Belediyesi, evden çıkamayacak durumda olan hastaların ayağına sağlık ekibi götürüyor. Belediyede görevli bir doktor ve bir hemşire hafta içi her gün hasta ziyaretleri yaparak, Yenimahallelilere gerekli tedavileri uyguluyor.

Randevu üzerine çalışan belediyenin sağlık personeli, günde ortalama 6 vatandaşı evinde tedavi ediyor. Hastaların genel muayenelerini yapan sağlık ekipleri; sonda değişimi, pansuman, yatak yarası tedavisi, operasyon sonrası yara bakımı gibi işlemleri de yapıyor. Gerekli görülmesi halinde hastalar; dahiliye, genel cerrahi ve romatoloji alanlarındaki uzman doktorlara yönlendiriyorlar.

Randevu almayı unutmayın

2014 yılında 285, 2015’te 451, 2016’da 647 ve bu yıl içerisinde ise 400 kişiye ulaşan ekipler, hastaların iyileşme sürecinde her aşamayı titizlikle inceliyor. Bu hizmetten yaralanmak isteyen vatandaşların Yenimahalle Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün 526 24 06 numaralı telefonunu arayarak, evde sağlık hizmeti talebinde bulunmaları yeterli oluyor.

89 yaşındaki Mehmet Böyük, 4 aydır bu hizmetten faydalandığını belirterek Yenimahalle Belediyesi’ne teşekkür etti. 5 metre yüksekten düşen, kolunda ve bacağında kırıklar olan 46 yaşındaki Hüseyin Köroğlu da, “Hastaneye nasıl gidip geleceğiz diye çok düşünüyordum. Bu hizmeti duyunca çok memnun oldum. Belediyemiz de bizi hiç bekletmedi, talebimiz hemen karşılık buldu” dedi.

“Halk sağlığının takipçisiyiz”

Sağlık hizmetlerinin doğrudan yerel yönetimlerin sorumluluğunda olmamasına rağmen, belediyelerin gücü ölçüsünde bu konularda çalışma yürütmesi ve katkıda bulunmasının gerekliliğine dikkat çeken Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Benim için halk sağlığı birinci önceliktir” dedi. İnsan odaklı hizmetlerin yerel yönetimlerin olmazsa olmazlarından olduğunu aktaran Yaşar, “İnsan için eğitim ve sağlık temel haktır. Sağlık alanında önemli çalışmalar yaptık. Hayırsever vatandaşlarımız ile birlikte sağlık ocakları açarak İl Sağlık Müdürlüğüne teslim ettik. Bu projeyle de evden çıkamayacak durumda olan yatak bağımlısı, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızı evlerinde tedavi ediliyoruz. Belediye olarak imkanlarımız çerçevesinde Yenimahalle halkı için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.