Edirne’de köyde yaşayan ve okul öncesi eğitimi almadığı tespit edilen 60 minik öğrenci, mobil öğretmen sistemiyle 1’nci sınıfa hazırlanacak. Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, 60 okul öncesi eğitimi alamayan öğrenciye mobil öğretmen sistemiyle eğitim verileceğini söyledi.

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında okul öncesi eğitimin zorunlu olduğu 22 pilot ilden birinin Edirne olduğunu belirten Cırıt, merkezlere uzak köylerde bulunan 60 çocuk için mobil öğretmenin okul öncesi eğitim vereceğini söyledi.

“Bir öğrenciyle dahi buluşacaklar”

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, mobil öğretmenin öğrenciye ulaşmasının önemine değinerek, “Okul öncesi eğitim 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında Edirne’de zorunlu oldu. Edirne 22 pilot ilden biri durumunda. Edirne’nin bir taramasını yaptık. Yaklaşık dışarıda kalan 60 civarında öğrencimiz var. Bunlarda çok uzak köylerde ve taşımayla merkezlere getirilip götürülmeleri gerekiyor. Fakat o yaşlardaki çocuklarda biz taşıma yapamıyoruz. Şimdi mobil öğretmen dediğimiz bir sistem bakanlığımız tarafından bize önerildi. Öğretmen arkadaşlarımız haftanın 2-3 günü gidecekler, öğrencilerimizle beraber olacaklar. 1 öğrenci, 2 öğrenci bile olsa, o öğrencilerle beraber olacaklar. Bu öğrencilerimize eğitim-öğretim ve fiziksel kas gelişimlerini sağlayıcı sosyal faaliyetler yaptırarak o öğrencilerimizi 1’nci sınıfa hazırlamış olacaklar.’’ ifadelerini kullandı.

“Veliler çocuklarını okul öncesi eğitime göndersinler”

Okul öncesi eğitimin öneminden bahseden Cırıt, “Biz de çok önem veriyoruz. Okul öncesinde yüzde 100 okullaşma oranımız var. Bunu daha da ileri boyuta götürmek için projelerimiz ve yeni yatırımlarımız var. Bu yatırımlarımızı 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında faaliyete geçireceğiz. Planlamasını yaptığımız çalışmalarımız var, bunları faaliyete geçireceğiz. Velilerimiz muhakkak çocuklarını okul öncesi eğitime göndersinler. Çünkü çocuk kas gelişimini tamamlıyor, çocuk sofrada oturup kalkmasını, kağıdı nasıl kesmesi gerektiğini, çamuru nasıl şekillendirmesi gerektiğini, bir resme duygu ve düşüncelerini nasıl katması gerektiğini hep okul öncesi eğitimde öğreniyor. Okul öncesi eğitime giden öğrencilerimiz kafaları teyp gibi. Öğretmenleri ne söylerse, nasıl yönlendirirse o şekle giriyor. İyi bir noktaya geliyor çocuklarımız. 1’nci sınıfta da hem okuma yazmayı çok hızlı bir şekilde öğreniyorlar hem de okula alışmış oluyorlar. Eskiden 1’nci sınıfa götürülen çocuklar ağlamaya başlardı. Öğrencilerle derslere giren velilerimiz vardı. Okul öncesi eğitim yaygınlaştıkça velileri fazla görmüyoruz. Çünkü öğrenci okula alışmış bir şekilde gidiyor. Okul öncesini bitirdikten sonra ’Velilerine beni ne zaman 1’nci sınıfa yazdıracaksınız’ diye soruyorlar. Aileyi zorluyorlar. Öğrencilerin okula alışması bakımından bu da güzel bir olay.’’ dedi.