Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Tufanbeyli Evci Mahallesi’nde Cemevi açılışına katıldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından onarım, düzenleme ve tefrişatı yapılan Tufanbeyli Evci Cem Evi’nin açılışına katılan Başkan Sözlü, "Alevi Bektaşi kültürü Türk milli kültürünün vazgeçilmez bir parçasıdır" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü Tufanbeyli Evci Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyesi tarafından onarım, düzenleme ve tefrişatı yapılan Evci Cemevi’nin açılına katıldı. Evci Mahallesi sakinleri tarafından açılışı yapılacak olan Cemevi binası önünde çiçeklerle ve "en büyük başkan bizim başkan" sloganları ile karşılanan Başkan Sözlü, konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilirken de "Ali’nin oğlu Hüseyin Sözlü" olarak davet edildi.

"Siyasi ikbal hırsında değilim"

Alevi Bektaşi kültürünün Türk milli kültürünün bir parçası olduğunu ifade eden Başkan Sözlü, milliyetçi belediyecilik anlayışı ile her vatandaşı aziz bilerek çalıştıklarını ifade etti. Bütün şehir yasası ile birlikte geniş bir alanda hizmet vermeye başladıklarını söyleyen Başkan Sözlü, "Tufanbeyli’de hizmet ederken, bu bölgede yıllardır ihmal edilmiş ancak devlete ve millete baş kaldırmamış, bilakis Cumhuriyet’e, Atatürk’e, devlete sadakatini dile getirmekten çekinmeyen insanların huzuru ve refah toplumuna katılımını amaçlıyoruz. Herhangi bir oy kaygısı, siyasi ikbal düşüncemiz, hırsımız yok" dedi.

Konuşmanın ardından Başkan Sözlü, Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel ve Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe ile birlikte Evci Cemevi’nin açılış kurdelesini kesti, ardından ilk cemi izledi.