Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, yaz dönemi etkinliklerinin tamamlandığını ifade ederek, “Yeşilkonaklarımızda temel felsefemiz: Vatanına, milletine, bayrağına sevdalı nesiller yetiştirmek, kentimizin kültürel ve eğitim yapısına olumlu katkılar sunmaktadır” dedi.

Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt’ta hizmet veren beş adet Yeşilkonak hizmet binalarında gerçekleşen yaz dönemi etkinliklerinin tamamlandığı belirterek, Yeşilkonak ve Gençlik Merkezlerindeki eğitim kalitesinin her geçen yıl daha ileri bir düzeye ulaştığını kaydetti. Polat, “Yeşil Konaklarda kış ve yaz dönemi içerisinde her yaştan vatandaşımıza yönelik çok önemli eğitimler veriliyor. Kış döneminde çocuklarımıza TEOG derslerini destekleyici kurslarımızın dışında Kur’an-ı Kerim ve Siyer-i Nebi derslerimiz, kadınlarımıza yönelik meslek edindirme kurslarımız devam ediyor. Yaz döneminde ise çocuklarımız zamanlarını verimli geçirmeleri için Kur’an Kursu, gitar, saz ve resim kursları dışında kadınlarımıza yönelik dikiş-nakış kursları düzenledik. Bu hizmetlerimizi arttırarak sürdüreceğiz. Çocuklarımızın akademik başarılarının artırmanın yanı sıra milli ve manevi duygulara sahip olmaları, vatanseverlik ruhu, bayrak ve vatan şuuru ile ülke sevdasını daha fazla aşılamanın çabasındayız. Bizler dinine, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, kutsal değerleri koruyan bir nesil yetiştirmek için gayret ediyoruz. Yeşilkonak ve Gençlik Merkezlerimizin temelinde bu anlayış hakimdir” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde 7’den 70’e tüm vatandaşlara kültürel, sanatsal ve eğitim hizmetleri ulaştıran Dilek, Şahnahan, Gündüzbey, Topsöğüt, Çırmıktı ve Esma Biltaci Hizmet Binalarında yaz dönemi boyunca gerçekleşen etkinliklerin kapanış töreni hareketli ve coşkulu geçti. Yeşilyurt Belediyesi tarafından yapılan yenileme çalışmalarından sonra sanatsal faaliyetlere ev sahipliği yapan Açık Hava Sahnesinde düzenlenen kapanış programına, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, Yeşilyurt Belediyesi Birim Müdürleri, Yeşilyurt’tun farklı bölgelerinde hizmet veren Gençlik Merkezleri ile Yeşilkonak Hizmet binalarının idarecileri, öğretmenleri, öğrencileri, veliler ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasından sonra törenin açılış konuşmasını yapan Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, “İlçemizdeki Yeşilkonak ile Gençlik Merkezilerimizde farklı alanlarda eğitim alan öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Böyle bir gençliğe sahip olduğumuz için kendimizi şanslı hissediyoruz. Vatan topraklarında hür ve özgür yaşamak istiyorsak, albayrağımızın ilelebet göklerde dalgalanmasını istiyorsak; gençliğimize önem ve değer verip, onları en güzel şekilde yetiştirmeliyiz. Gençlik demek gelecek demektir. Yeşilyurt Belediyesi olarak kültürel, sanatsal ve eğitim hizmetlerinin ağırlık verildiği Yeşilkonak ve Gençlik Merkezlerimizin sayısını artırıyoruz. Bu hizmet binalarında gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirecek çalışmalar gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Yardımcısı Şahin, ‘Yaz Dönemi Etkinlikleri’ kapanış töreninin düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik ederek, 18 Eylül’de başlayacak olan 2017-2018 eğitim-öğretim yılı için öğrencilere başarı dileklerini sundu.

Dilek, Şahnahan, Gündüzbey, Çırmıktı ve Topsöğüt Yeşilkonak ile Esma Biltac-i Kültür ve Sanat Merkezi İdarecilerinin ortak organizasyonu neticesinde sahnelenen özel gösteriler büyük beğeni topladı. Yeşilkonak Hizmet Binalarında gerçekleşen hizmetlerin anlatıldığı sinevizyon gösteriminden sonra öğrenciler tarafından sahnelenen tiyatro gösterileri, okunan şiirler ve ilahiler duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. ‘Vatan, bayrak, millet sevdası’ temalı gerçekleşen kapanış programında: 1915 yılındaki Çanakkale Savaşlarında dünya tarihinden görülmemiş bir destanın altına imza atan Anadolu’nun yürekli insanlarının verdiği eşsiz mücadeleyi anlatan "Çanakkale’de Bir Düğün" adlı tiyatro gösterisi, ‘Gül Kokulu Vatanımız’ ile ‘Otuz Kuş‘ isimli şiir, bayrak gösterisi ve okunan bayrak şiirleri sırasında hüzünlü bir atmosfer oluştu. 15 Temmuz Hain Darbe Kalkışması sırasında vatan topraklarının parçalanmasına müsaade etmeyen milletimizin verdiği eşsiz mücadele işaret dili yöntemiyle davetlilere anlatılırken, namazın öneminin vurgulandığı tiyatro gösterisinden sonra etkinliğe katılan bütün öğrenciler tarafından ‘Sevdalımsın Türkiyem’ adlı ezgi seslendirildi. Ezgiye eşlik eden bazı davetliler gözyaşlarına hakim olamadı.

Ay-Yıldızlı tişörtleri ve ellerinde Türk Bayraklarıyla sahnede renkli görüntüler oluşturan öğrenciler, davetliler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.