Erzincan’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü münasebetiyle kutlama yapmak isteyen grupların oluşturduğu topluluk ilginç sahnelere neden oldu.
Erzincan’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü münasebetiyle çeşitli sivil toplum kuruluşları sloganlar eşliğinde yürüyüş yaparak kutlama yaptı. Toplanan grup Eski terminal önünden Cumhuriyet meydanına kadar yürüyüş yaparak çeşitli sloganlar attı. Ardından meydanda toplanan grup Cumhuriyet Meydanında halay çekerek eğlenirken, çevredeki inşaatta çalışan işçiler ise bir yandan çalışıp bir yandan halay çeken grubu izledi.
Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü tarafından geniş güvenlik önlemlerinin alındığı yürüyüş ve meydandaki alanlarda şüpheli görülen şahısların çantaları ve üsleri arandı. Meydanda kutlama yapmak isteyen gruplar emniyet mensupları tarafından tek tek aranarak meydana sokuldu. Meydanda alınan güvenlik önlemlerinde toplanan gruptan daha çok emniyet mensubunun olduğu görüldü.
Toplanan grup kendilerince slogan atıp, halay çekerek eğlenirken, Erzincan İl Emniyet Müdürlüğünün almış olduğu tedbirler ile toplanan grup olaysız bir şekilde dağıldı.