Amasya'nın Merzifon İlçesi'nde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu hayatını kaybeden 6 kişiden 5'inin cenazesi, memleketleri Ordu'da toprağa verildi.

Merzifon Devlet Hastanesi morgundan yakınları tarafından alınan Murat Etgü'nün cenazesi Kumru, İhsan Güleryüz ve Seyhan Kepir'in cenazeleri Fatsa, Tuğçe Duran ve komşusu Ayşe Zengin'in cenazeleri ise Perşembe İlçesi'ndeki evlerine getirildi.

Etgü'nün cenazesi Kumru Demircili Mahallesi camisi, Güleryüz'ün cenazesi Fatsa Ortabüyük Camisi, Kepir'in cenazesi Bahçeler Mahallesi camisi, Duran ve Zengin'in cenazeleri ise Medrese Önü Afırlı Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazlarının ardından aile mezarlıklarına defnedildi.

TUĞÇE'NİN TABUTUNA BEYAZ GELİNLİK
Üniversiteden mezun olduktan sonra Fatsa'daki özel bir eğitim kurumunda 2 ay önce öğretmen olarak göreve başlayan Tuğçe Duran'ın tabutunun üzerine beyaz gelinlik örtüldü.  Baba Ümit Duran, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tuğçe'nin hasta kardeşini ziyaret etmek için İstanbul'a gittiğini ve dönüş yolunda hayatını kaybettiğini anlattı.

'İŞİNE AŞIK, HEVESLİ BİR ÖĞRETMENDİ'
İşine aşık ve hevesli bir öğretmeni kaybettikleri için üzgün olduğunu dile getiren Özel Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Erkan Gün ise "Öğretmenimiz bizde iki ay önce göreve başladı. Kendisi üniversiteden yeni mezun olmuştu. Allah mekanını cennet eylesin" dedi.

Ayşe Zengin'in eşi Altan Zengin ise eşini baldızları Neşe Akbaş ve Sunay Üstün ile memleketlerine tatil için gönderdiğini söyledi. Acı haberi alır almaz İstanbul'dan yola çıkarak memleketine geldiğini ifade eden Zengin, baldızlarının kazada yaralandığını, eşinin ise olay yerinde hayatını kaybettiğini kaydetti.

İstanbul'dan Samsun'a giden özel bir firmaya ait İhsan Güleryüz idaresindeki 52 DG 448 plakalı yolcu otobüsü, dün Merzifon'un Kayadüzü mevkisinde şarampole devrilmişti. Kazada otobüs sürücüsü Güleryüz, yolculardan Tuğçe Duran, Murat Eyi, Ayşe Zengin, Seyhan Kepir ile Murat Etgü hayatını kaybetmiş, 46 kişi yaralanmıştı.