AMASYA (AA) - Suluova Kaymakamı Hayatı Taşdan, Tüketici Hakem Heyetine yılın ilk 6 ayında 2 bin 220 başvuru yapıldığını belirtti.

Kaymakamlık binasında düzenlenen Tüketici Hakem Heyeti toplantısına katılan Taşdan, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Taşdan, 2014 yılında Tüketici Hakem Heyetine toplamda 4 bin 655 müracaatın olduğunu hatırlatarak, "2015 yılının ilk 6 ayında ise 2 bin 220 başvuru yapılmış olup bunlardan bin 751’i karara bağlanmış ve bin 424’ü tüketici lehine, 199’u ise tüketici aleyhine sonuçlanmıştır" dedi. 

Tüketici Hakem Heyetlerinin, tüketicilerin yaşadığı bölgede olması, hızlı ve masrafsız hizmet vermesiyle oldukça başarılı bir birim olduğunu ifade eden Taşdan, şunları kaydetti:

"Tüketici hakem heyetleri vatandaşlarımız için ücretsiz ve hızlı çalışan, basit bir dilekçeyle müracaat edilerek tüketicilerin hak ve hukuklarını arayabilecekleri, onların adına karşı tarafla iletişime geçerek tüketicinin hakkını aramasına yardımcı olan bir birimdir. Aldığı kararlarının da yüzde 90’ı tüketici lehine olduğunu düşünürsek tüketiciler için hem pratik, hem masrafsız çalışma şekliyle tüketici haklarını koruyan ulaşılabilirliği son derece kolay bir birimdir."