Diyarbakır’da bayram alışverişi çarşı ve pazarlara canlılık getirdi. Esnaf, bayrama özel kampanya ve indirimler yaptı. Hem Ramazan hem de hava sıcaklığı nedeniyle evlerinden çıkmamaya özen gösteren vatandaşlar arefe gününde, çarşı, pazar ve alışveriş merkezlerine akın etti.
Diyarbakır’da yoğunluklu olarak yoksul ve orta kesim vatandaşların alışveriş yaptığı Sakarya Caddesi ve Balıkçılarbaşı Çarşısı ile alışveriş merkezleri Ramazan Bayramı sebebiyle en yoğun günlerinden birini yaşıyor. Çocuklarına bayramlık, misafirlerine şeker ya da çikolata ikram etmek isteyenler kesesine uygun tezgah arıyor. Fiyatları kontrol eden vatandaşlar, ihtiyacı olan ürünü aldıktan sonra evinin yolunu tutuyor.
Hem Ramazan ayı hem de sıcaklar nedeniyle evlerinden çıkmamayı tercih eden vatandaşların, arefe gününde çarşı, pazar ve alışveriş merkezlerine akın etmesi esnafın da yüzünü güldürüyor. Balıkçılarbaşı Çarşısında ayakkabı satan Halim Özkan, esnafın uzun süredir iş yapamadığını ve bugünü beklediğini belirterek, "Çok şükür bugün işler iyi. Akşama doğru yoğunluğun daha da artmasını bekliyoruz" dedi.
Giysi satan Abdurrahim Keskin ise, hava sıcaklığı ve Ramazan ayı nedeniyle önceki günlerde büyük durgunluk yaşadıklarını anlatarak, "Günün en uygun saatlerinde bile iş yerlerimiz tenhaydı. Kıpırdama önceki gün başladı. Ancak bugün yoğunluk çok daha iyi" diye konuştu.