Fırat Üniversitesi doktora öğrencilerine yönelik TÜBİTAK 2237 programı kapsamında 3 gün sürecek olan eğitim programı bugün başladı.
Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi konferans salonunda doktora öğrencilerine TÜBİTAK 2237 programına yönelik proje hazırlama eğitimi verildi. Eğitime Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Cebeci, Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Eroğlu ve çok sayıda doktora öğrencisi katıldı. Eğitim konferansı öncesi bilgi veren Demirdağ, “Geçen yıl TÜBİTAK’da proje almak için bütün bölümlerde hem mühendislikte hem sağlıkta, sosyal bilimlerle ilgili değişik eğitim programları düzenledik. Yeni nesil üniversite kavramı çerçevesinde ülkemizde üniversiteler değerlendiriliyor. Üniversitelerin girişimcilik endeksleri o çerçevede yapılıyor. Bu açıdan baktığımızda artık üniversiteler arasında ciddi bir şekilde rekabet söz konusudur. Bu rekabete öğretim üyesine düşen proje, yayın bilimsel faaliyetler ve yine sanayicilerle iş birliği gibi kavramlar, buna benzer Avrupa projeleri alma gibi süreçler çerçevesinde üniversitelerin girişimcilikleri değerlendiriliyor. Bu eğitimlerin amacı özelikle TÜBİTAK desteklediği projede genç akademisyenliğe adım atmakta olan öğretim elemanlarımızın doktorasını bitirmiş veya doktorada tez aşamasına gelmiş arkadaşlarımıza yönelik olarak TÜBİTAK projesi alabilmeye yönelik olarak bir eğitim programı veriliyor” dedi.
TÜBİTAK projeleriyle ilgili detaylı sunumlar olacağını ve 3 gün süre ile eğitim verileceğini belirten Proje Koordinatörü Mehmet Eroğlu, “TÜBİTAK 2237 programı, doktora yeterliliğini almış araştırmacıların TÜBİTAK projeleri ile tanışmaları ve proje yazım kültürünü kazanmaları açısından büyük bir öneme sahiptir” diye konuştu.
Konuşmaların ardından başlayan eğitim programı pazar gününe kadar devem edecek.