ARTVİN (AA) - Artvin Kültür Sanat ve Yöresel Ürünler Tanıtım Fuarı düzenlenen törenle açıldı.

Artvin Valiliği ve Artvin Belediyesince "08-08'de Hayde Artvin'e" sloganıyla düzenlenen Çoruh Park'taki festivalde Artvin balı, döneri, silor, gözleme, pişi, pestil, köme gibi yöresel yiyecekler tanıtıldı.

Festivalde yöresel kültürü yansıtan turistik eşyalarla köylerde kullanılan aletler yer aldı.

Artvin Valisi Ömer Doğanay, açılış töreninde yaptığı konuşmada, kültürün tanıtılması ve turizm potansiyelinin arttırılması amacıyla yeryüzü cenneti Artvin'i bu yıl kendi yerinde tanıtmak amacıyla tanıtım günleri düzenlediklerini söyledi.

Fuarın il ekonomisine katkı sağlamasını amaçlandıklarını belirten Doğanay, şöyle devam etti:

"Artvin ilinin tarımı ve ticaretiyle ilgili yeni pazarların oluşturulması, Artvin'in marka değerinin yükseltilerek, Artvin'in başta ülkemizde ve dünyada tanıtımının yapılması amaçlanıyor. İlimizde düzenleyeceğimiz bu dev organizasyona Artvin'i merak eden vatandaşlarımız ve tüm hemşerilerimizi davet ediyoruz."

Artvin'i şimdiye kadar Ankara, İstanbul, Bursa ve İzmir'de tanıttıklarını belirten Doğanay, söz konusu fuarın, kentte ilk olacağını ve her yıl Artvin plakasıyla da özdeşleştirmek adına 8'inci ayın 8'inde yapılacağını söyledi.

Festivale katılan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise festivalin aynı zamanda bir sılaya kavuşma festivali olduğunu belirterek, "Artvinli iş dünyası İstanbul'da, Ankara'da, diğer şehirlerde önemli yatırımlar yapmışlar. Türk ekonomisine büyük katkılar sağlamışlar. Zaman zamanda da olsa onları buraya çekip, burada tekrar hasret gidermelerine imkan hazırlamak lazım." dedi.

Program yöresel sanatçıların şarkılar seslendirmesinin ardından sona erdi.

Açılış törenine AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Abdurrahman Cengiz Çerçi, Kültür Turizm Müdürü Ömer Gümüş ve çok sayıda vatandaş da katıldı.