MUĞLA (AA) - Muğla'nın Bodrum ilçesinde, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan yabancı uyrukluları taşıyan teknenin batması sonucu kaybolan 15 kişiden birinin cesedi bulundu.

Alınan bilgiye göre, dün Turgutreis açıklarındaki Çatalada yakınlarında batan teknede kaybolduğu belirtilen 15 kişiye yönelik arama ve kurtarma çalışmaları, gece boyunca sürdü.

Denizde kaybolanlardan ve Afganistan uyruklu olduğu öğrenilen kadının cesedi, sabah saatlerinde Turgutreis Marina'ya sürüklendi. Cesedin çevredekiler tarafından fark edilmesiyle durum sahil güvenlik ekiplerine bildirildi.

Ekipler, yaptıkları ilk incelemelerin ardından ismi henüz tespit edilemeyen kadının cesedini Bodrum Devlet Hastanesi morguna getirdi.

Olayın ardından yüzerek bölgedeki bir adaya çıkarak kurtarılan sığınmacılardan 30 yaşındaki Suriye uyruklu Mirvan Hassan, bulunan kadın cesedinin teşhisi için morga getirildi.

- "Teknede 8 çocuk vardı"

Hassan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 4 metrelik teknede 20 kişi olduklarını belirterek, "Tekneden kurtulan 5 kişi olduk. Yüzerek adaya çıkmayı başardık. Şu anda bulunan kadının 3 kız çocuğu ve eşi denizde kayboldu" dedi.

Havanın kötü olması nedeniyle teknenin alabora olduğunu ifade eden Hassan, şöyle konuştu:

"Sayının çok olması yüzünden tekne su almaya başladı ve kısa bir süre sonra da tekne battı. Teknede toplam 8 çocuk vardı. Onlar hala kayıp. Çocukların en büyüğü 11, en küçüğü ise 4 yaşında. Ben Suriye'de şoför olarak çalışıyordum. 10 gün önce Türkiye'ye giriş yaptım. Yunanistan üzerinden Almanya'ya geçmeyi planlıyorduk."

Denizde bulunan cesedin savcı ve jandarmanın incelemesinin ardından kesin ölüm ve kimlik tespiti için Muğla Adli Tıp Kurumuna gönderileceği öğrenildi. Öte yandan sahil güvenlik ekipleri, bölgede arama çalışmalarını sürdürüyor. 

Önceki gün sabah saatlerinde ilçeye bağlı Turgutreis Mahallesi Çatalada açıklarında 20 kişiyi taşıyan tekne batmış, Suriye uyruklu 5 kişi sağ olarak kurtarılmıştı. Bölgede Sahil Güvenlik Komutanlığına ait bir uçak ile helikopter ve botlarla arama ve kurtarma çalışması başlatılmıştı.