Adalet Bakanı Abdülhamit Gül,  son dönemde sıklıkla gündeme gelen hayvanlara yönelik şiddet olaylarıyla ilgili"Hayvanlara eziyet gösterenlere hapis cezası gelecek" demesinin ardından biz de Samsun Gazetesi ve Samsun Canlı Haber TV olarak konuyu Samsunlulara sorduk. 

İşte aldığımız yanıtlar:
BİRİLERİNİN DUR DEMESİ GEREKİYORDU

SITKI AKGÜLER: İnşallah hemen gelir. Şiddet günah. Tıpkı insanlar gibi onlar da can taşıyor. Çok güzel bir gelişme. Çünkü bu zulüm durmalı. Bu günaha birilerinin dur demesi gerekiyordu zaten. Çok sevindim bu habere.

SAATLERCE AĞLIYORDUM
Meryem ŞAHİN: Ben o haberleri izlediğimde çok üzülüyor saatlerce ağlıyorum. Hatta çok geç kalınmış bir durum bu. Çok memnun oldum. İnşallah o canilerin akılları başlarına gelmiş olur böylece.

BİZE YAKIŞMIYORDU
Şevki FİDAN: Bizi yarattığı gibi Allah o güzelim canlıları da yarattı. Ne gerek var o güzelim canlılara zarar vermeye zaten anlamıyordum. İnsanlığa ve bizim kültürümüze yakışmıyordu.Ama o cahillere bunu anlatmak bir hayli zordu. Umarım bundan sonra bu yöntemle o canilere çok güzel bir şekilde anlatılmış olacak.

GEÇ KALINMIŞ BİR KARAR
Sevim BAŞARDI: Geç kalınmış bir karar. Ben şu an bir köpeğim var ve adı Edi. O, şiddet görmüş bir hayvandı. Biz onu barınaktan aldık ve daha sağlıklı koşullarda yaşaması için ailemize dahil ettik.Şimdi insanlara daha güvenmesi için bütün sevgimle ona yaklaşıyorum.  Biz şiddetin her türlüsüne karşıyız. Çünkü o bir canlı her canlı gibi onlarında saygıya ihtiyaçları var.  Çok sevindim bu gelişmeye. Dilerim biran önce faaliyete geçer.

DOĞAYA ZARAR VERENİ DE KAPSAMALI
Mert URAL: Çok doğru ve geç kalınmış bir haber. Özellikle son dönemlerde sosyal medyada gördüğümüz olaylarda hayvana şiddet ve istismar gittikçe artmaya başlamıştı. Gerçi şiddetin her türlüsü kötü. Sadece hayvana şiddet değil, insana ve doğaya şiddet uygulayanlarla da topyekûn mücadele edilmesi gereken bir konu. Umarım diğer konularda olduğu gibi de hayvana şiddet de bir an önce son bulur.

DAHA CAYDIRICI OLACAK
Ercan BULUT :Hapis cezasının gelmesi gerçekten iyi oldu. En azından toplumda bir caydırıcılığı olacak.  Artık kolay şekilde caniler kendilerine hiç bir zarar vermeyen bir canlıya müdahalede bulunmak zorunda kalmayacak. Son zamanlarda aldığım en güzel gelişme diyebilirim. Hatta şehirlerdeki hayvan barınakları ve onlar için yapılan sağlık uygulamaları daha da artması gerekir. Böyle olsun ki mesajı daha da iyi anlasınlar.

MEMNUNİYETLE KABUL EDERİZ
Taner GÜLER: Biz hayvan sever olarak bu durumu memnuniyetle kabul ederiz. Hatta hayvanlara yapılan eziyetler insanlık dışı davranışlara daha da ağır cezalar gelmeli. Gelmeli ki bir şekilde şiddet dursun.

GÖNLÜMÜZ DAHA RAHAT 
Gülseren DEĞİRMENCİ: Çok kötü şeyler yapılıyordu hayvanlara. O güzelim canlıların her türlü şiddet ve istismardan uzak kalması gerekiyor. Umarım verilen cezalar biz hayvan severlerin gönüllerini daha da rahatlatır. Şimdiden az da olsa su serpildi içime.

KURTULMUŞ OLACAKLAR
Mehmet YILMAZ: Hayvana şiddet ve istismara çok karşıyım. Onların dili yok. Kendilerini ifade edemeyen bir canlıya yapılan davranışlar içler acısı baktığımız zaman. Bir an önce yürürlüğe  girer de inşallah. Kurtulmuş olurlar o canlılar.

ONLARIN DA YAŞAMA HAKKI VAR
Eylül AKAN: Bizim yaşama hakkımız varsa onların da yaşama hakkı var. Muhakkak yürürlüğe girmeli, ve bir an önce o caniler üzerinde uygulanmalı. Nasıl ki bizlere şiddete ceza geliyorsa onlara da gelmeli.

Röportaj: Dilber BAHADIR-Uğur ATICI