23. İşitme Engelliler Olimpiyatları için Samsun’a gelen Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pule İsaac Malefane, demokrasinin Güney Afrika ve Türkiye için vazgeçilemez bir konu olduğunu söyledi.

Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pule İsaac Malefane, Samsun Valisi Osman Kaymak’ı makamında ziyaret etti. Büyükelçi Pule İsaac Malefane’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Samsun Valisi Osman Kaymak, Güney Afrika Cumhuriyeti’nin sağlam bir ekonomiye sahip bir ülke olduğunu belirtti.

Malefane: "15 Temmuz’dan sonra ilk üzüntülerini bildiren Güney Afrika Cumhurbaşkanı oldu"

İşitme Engelliler Olimpiyatları için geldikleri Samsun’da çok güzel karşılandıklarını belirten Büyükelçi Malefane, "Samsun bizim için çok stratejik ve önemli bir şehir. Ayrıca yatırımcılar için de önemli bir nokta. İş adamlarımızla karşılıklı diyalog kurabiliriz. Zaten bizim Türkiye ile eskiden beri kalpten ve içten gelen bir ilişkimiz var. İki ülke de G20 üyesi ülkesi. Tüm dünyada ekonomiye ve eşitliğe katkıda bulunmamız gerektiğine inanıyoruz. 15 Temmuz’daki elim darbe girişiminden sonra ilk üzüntülerini bildiren Güney Afrika Cumhurbaşkanı oldu. 15 Temmuz şehitlerini anmak için Cumhurbaşkanımız, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bir mektup gönderdi. Demokrasi Güney Afrika ve Türkiye için vazgeçilemez bir konudur. Biz de bu ilişkilerimizi devam ettirmek istiyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Samsun Valisi Osman Kaymak ve Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pule İsaac Malefane karşılıklı olarak hediye takdiminde bulundular.