Nazilli Engelliler ve Engellilere Destek Verenler Derneği (NAZENDER) Başkanı ve Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Tayfun Yazıcı, 1 yıllık başkanlık dönemini değerlendirdi.

Nazilli Belediyesi Engelliler iletişim merkezinde düzenlediği basın toplantısında yaptıklarını ve yapacaklarını anlatan Başkan Tayfun Yazıcı, “Eğer engellilerimizin engellerini ortadan kaldırarak normal bir birey gibi yaşamalarını sağlayabiliyorsak görevimizi yapmış sayacağız” dedi.

NAZENDER Başkanı Tayfun Yazıcı, yaptığı açıklamada, “Erişilebilirlik fikri proje aşamasında gerçekleştirilmesi külfet olarak görülen bir kavramdır. Ama kent STK’ların ve idarecilerinin sosyal sorumluluğudur. Kent Konseyi Engelliler Meclisi ve NAZENDER olarak engelsiz şehir Nazilli için proje ve çalışmalarımıza kent idarecilerine bildiriyoruz. Kentin iç ve dış mekanlarının sadece engelliler için değil, her bireyin ihtiyaçlarının karşılayacak şekilde tasarlanması gerekliliği anlaşıldığında engelsiz toplum oluşacak ve erişilebilirlik kavramı projeleri tasarım giderlerinin en başında yer alabilecektir. Herhangi bir yetersizliği olan ve erişilebilirliği olan kişi Nazilli’de engelli değildir.”

Engelsiz Bir Nazilli İçin

Yazıcı, “Nazilli’mize iç ve dış mekanlarında ulaşım zorluklarıyla karşılaşması engellilerin gündelik yaşama dahil olmasında sıkıntılara yol açmaktadır. Oysa engellilerin diğer sağlıklı fertler gibi toplumun yararlandığı tüm olanaklardan bağımsızca yararlanma hakkına sahiptir. Bunun için topyekün engelsiz bir şehir Nazilli için çalışmalara devam edeceğiz. Nazilli’den NAZENDER ve Nazilli Kent Konseyi Engelliler Meclisi öncülüğünde büyük bir engelli ailesi oluşturuldu” şeklinde konuştu.

Açıklamaların sonunda Yazıcı, hayata geçen projeleri ve yapılacak projeler hakkında bilgiler verdi.