Kilis’te eğitim gören 100 kişilik lise öğrenci grubu rehber öğretmenleri eşliğinde Hasan Kalyoncu Üniversitesi’ni(HKÜ) ziyaret etti.

Türkiye’nin ve Gaziantep’in farklı bölgelerinden lise öğrencileri üniversite atmosferini yerinde yaşamak için Hasan Kalyoncu Üniversitesini (HKÜ’yü) ziyaret ediyor. Bu bağlamda Kilis Nedim Ökmen Anadolu Lisesinden yüz kişilik öğrenci grubu, rehber öğretmenleri eşliğinde HKÜ’yü ziyaret etti. Üniversiteye hazırlık aşamasındaki lise öğrencilerine tercihlerinde yardımcı olabilmek ve HKÜ’yü daha iyi tanımalarını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen gezi programında öğrencilere ilk olarak HKÜ Kampüsü tanıtıldı.Gezi ile birlikte öğrenciler, hem moral depoladı hem de üniversite hayatını yakından inceleme fırsatı buldu. Üniversite kampüsü içindeki binaları gezen üniversite adayları HKÜ’nün, tarihçesi, eğitim yapısı, kampüsün öğrencilere sağladığı imkanlar, burs olanakları, sosyo-kültürel faaliyetleri, Farabi-Erasmus (yurtiçi-yurt dışı eğitim) programları hakkında, sınav öncesi detaylı bilgiler aldı. Üniversiteyi yerinde görmenin motive olmaları açısından daha yararlı olduğunu düşünen öğrenci grubuna gezi programı çerçevesinde HKÜ’nün, mühendislik fakültesi ,eğitim fakültesi, iktisadi, idari ve sosyal bilimler fakültesi, hukuk fakültesi, güzel sanatlar ve mimarlık fakültesi, sağlık bilimleri fakültesi, yabancı diller yüksekokulu, meslek yüksekokulu, Mütercim Asım Kütüphanesi ve tüm kampüs alanı gezdirildi.

Gezi sonunda hatıra fotoğrafı çektiren öğrenciler, Gaziantep’te HKÜ gibi bir eğitim kurumunun bulunmasından dolayı çok mutlu olduklarını dile getirerek, sağlanan burs imkanları, mimari yapı, eğitim olanakları açısından HKÜ’yü çok beğendiklerini ve sınavda iyi bir puan alarak HKÜ’yü kazanmak istediklerini ifade etti.