Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından 64. Hükümet Eylem Planı kapsamında açıklanan genç girişimcilere 50 bin lira verilmesine yönelik çalışma büyük ölçüde hazır. KOSGEB hibe krediye ilişkin imza sürecini tamamladı. Yazılım güncelleme çalışmaları da başladı. Edinilen bilgiler göre 50 bin TL’lik hibeden yararlanma şartları KOSGEB’in Girişimcilik Destek Paketi kapsamındaki şartları taşıyacak. KOSGEB girişimci desteklerinden KOBİ’ler, girişimciler ile İş Geliştirme Merkezini yönetmek üzere kurulan tüzel kişiler yararlanıyor. 29 yaşına kadar alınabilecek girişimcilik desteklerinden faydalanabilmek için KOSGEB’den girişimci eğitim sertifikası alınması gerekiyor. Sonrasında proje hazırlanacak.

Girişimcilere işletme kuruluş desteği, kuruluş dönemi makine, teçhizat, ofis donanım ve yazılım desteği sağlanıyor. Genç girişimcilere yönelik 100 bin TL’ye kadar faizsiz kredi sağlanmasına yönelik çalışma da büyük ölçüde tamamlandı. Kredi Garanti Fonu aracılığıyla bu krediye yüzde 85 kefalet imkanı sağlanıyor.

Projeye ilişkin tüm detaylar 24 Aralık’ta yapılacak Girişimcilik Ödül Töreni’nde açıklanacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun hükümetin eylem planında verdiği bir başka müjdesi de yüz binlerce esnafı rahatlatacak. Basit usulde vergilendirilmeye tabi küçük esnafın, 8 bin liraya kadar beyan ettiği kazancın vergiden muaf olmasının yaklaşık 600 bin esnafı ilgilendirdiği belirtiliyor.