SİNOP İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şubesi koordinesinde hazırlanan deniz kirliliği odaklı 'Mutlu Şehir Sinop İçin Temiz Deniz' başlıklı proje kapsamında balık adamlar tarafından deniz temizliği yapıldı.
Sinop'ta polis tarafından hazırlanan proje kapsamında balık adamlar tarafından yapılan deniz temizliği sırasında kıyıya çıkarılan atıklar İskele Meydanı'nda kurulan bir sergiyle çevredekilere gösterildi. Kurulan sergide deniz tabanından çıkarılan içki şişeleri, çaydanlık demliği, para, misina, balık ağları, klozet kapağı, tepsi, tabure, otomobil lastiği, sandalye, rende, trafik dubası gibi bir çok materyal sergilendi.
Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, Sinop Belediye Başkanı CHP'li Baki Ergül'ün de denizden çıkan atıklar incelendi. Vali Çetinkaya, Karadeniz, özellikle Sinop’un denizi temizliği ile ünlü olduğunu anlatırken şöyle dedi:
"Balıkçılar burada ağ atıyor. Sinop’a gelen ziyaretçi buraları ziyaret ediyor. İnsanlarının ayakları buraya alışık olduğu için en fazla kullanılan yerler arasında. Vatandaşın burayı dalgınlığına gelerek kirlettiğini düşünüyorum. Kimsenin kasıtlı bunu yapabileceğini düşünmüyorum. Yüzyıllar sonra yok olacağını bile bile bir denize şişe atılacağına inanamıyorum. Fakat bir şekilde bu kalıntılar dipte birikmişti. Balık adamlarımız denizimizi bunlardan temizledi. El birliği ile 3-5 günde temizlik yapıldı. Denize bunlar atılabiliyor. Atan kişi bile bunları gördüğünde ben ne yapmışım diye bir kendini sorgulasın istedik. İskele, denizimiz artık daha temiz. Umarım tekrarı olmaz."

FOTOĞRAFLI