Bursa’da İl Özel İdaresi’nin kapatılmasından sonra okullarda çalışan 460 temizlik görevlisi işten çıkarıldı. Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yapan temizlik görevlileri “Biz bu kış kıyamette evimize ne götüreceğiz?” diyerek gözyaşı döktü.
Kanunda yapılan değişiklikle İl Özel İdaresi’nin kapatılmasından sonra Milli Eğitim Bakanlığı’ndan ödenek azaldı ve Bursa’daki çeşitli okullarda çalışan 460 temizlik işçisinin işine son verildi. İşlerine son verilen işçiler ve Eğitim-Sen Bursa şubesi Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına katılan işçiler göz yaşı dökerken “Biz bu kış kıyamette evimize ne götüreceğiz?” dedi.
Basın açıklamasını okuyan Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, “İl Özel İdaresi tarafından Bursa’da çalıştırılan 460 hizmetli arkadaşımız 31 Aralık 2014 tarihi itibari ile sözleşmeleri sona erdiği için kapı önüne konulmuştur. Burada kamuoyunun bilmesi gereken çok önemli bilgiler vardır. Bursa’da 1500 civarında okulumuz en az 2 bine yakın okullarımız için hizmetli ihtiyacımız vardır. Oysaki Bursa’nın kadrolu hizmetli sayısı 650’dir. Yani Bursa’da devasa bir hizmetli açığı vardır. Hal böyle iken bakanlık, “İl Özel İdaresi artık kapandı. Ben de bu kadar kişiye bütçe ayıramam, tasarruf tedbirleri var” diyerek sadece 200 kişilik bir kontenjan ayırdığını bildirmiştir” dedi.
Bir okulda çalışan temizlik görevlisi, “Ayın 31’inde çıkış yapıldı. Ama öğretmenler ve müdür hiçbir şeye cevap vermedi. Bizim evimize nasıl ekmek götüreceğimiz belli değil” dedi. Yine farklı okulda çalışan bir temizlik görevlisi ise, “Senelerce emek verdik ve hiçbir emeğimizin karşılığını alamadık. 10 sene emek veren işçilerimiz var ve şuanda bize kışın ortasında sen git kendine ne yaparsan yap, ne bulursan bul. Bizim de ekmek götürdüğümüz insanlarımız çocuklarımız var. Kışın soğuğunda biz nerede iş bulalım” şeklinde konuştu.
Toplanan grup basın açıklamasından sonra dağılırken bu eylemlerin işçilerin hakları verilene kadar devam edeceği açıklandı.