Son yılların en soğuk kış mevsimini yaşayan Kemalpaşa’da, havaların dondurucu sıcaklıklarda seyretmesi nedeniyle dışarıda kalmak zorunda kalan vatandaşlar için Kemalpaşa Belediyesi, sığınma merkezi oluşturdu.
Türkiye kara kışla mücadele ederken, Kemalpaşa Belediyesi, dışarıda kalan vatandaşlara yardım elini uzattı. Son günlerde hava sıcaklığının sıfırın altında seyretmesi nedeniyle harekete geçen belediye ekipleri, Kemalpaşa Rekreasyon Alanı’nda evsiz ya da dışarıda kalan vatandaşlar için sığınma merkezi oluşturdu.
Bir ev ortamının sunulduğu merkezde; sıcak sudan klimaya kadar her türlü konfor yer alırken; merkezin temizliği ise belediyenin ilgili birimleri tarafından düzenli olarak yapılıyor. Merkeze gelen vatandaşlarla anında ilgilenen yetkili personel, onların gece boyunca hem sıcak hem de güvenli şekilde kalmalarını sağlıyor.
Sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında dışarıda kalan vatandaşlara sahip çıktıklarını belirten Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, “Hava sıcaklıkları, son yılların en düşük seviyesinde seyrediyor. Bu durum, don olaylarının yaşandığı ilçemizde dışarıda kalmak zorunda kalan vatandaşlarımız için büyük risk oluşturuyor. Bu noktada oluşturduğumuz sığınma merkeziyle onlara hem sıcak hem de güvenli bir ortam sunuyoruz” dedi.