Tokat Ali Şevki Erek Yüzme Havuzu yaklaşık 1,5 milyon TL’lik güçlendirme ve modernizasyon çalışmaları hizmete girmeye hazırlanıyor.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait olan ve 5 yıldır kapalı olan Ali Şevki Erek Yüzme Havuzu’nda güçlendirme ve modernizasyon çalışmaları müteahhit firma tarafından büyük oranda tamamlandı. Mekanik ve sıhhi tesisatı yenilenerek doğalgaz dönüşümü yapılan havuzun Temmuz ayında açılması planlanıyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar, yarı olimpik havuzun mantolama, wc, duş, kafeterya, tribünler, havuz çanağı, ısıtma sistemi, dış cephe de modernizasyon çalışmaları yapıldığını söyledi.
Havuzun son sistemlerle donatıldığını ifade eden Şantiye Şefi İnşaat Mühendisi Uğur Kılıç ise Ramazan Bayramı’na kadar havuzdaki çalışmaların tamamlanarak açılmasını planladıklarını söyledi. Güçlendirme ve modernizasyonla birlikte havuzun baştan aşağı yenilendiğini ifade eden Kılıç, ayrıca çok modern havuz filtrasyon sistemi kurulduğunu kaydetti.