Vatandaşların ve esnafın konforlu ve hijyenik ortamlarda bir araya gelebilmesi için harekete geçen Karşıyaka Belediyesi, pazaryerlerinde bakım, onarım ve yenileme çalışması başlattı. Eksikleri yerinde inceleyen Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar "Vatandaşlarımızın daha sağlıklı ortamlarda alışveriş yapması için gerekli düzenlemeleri yapacağız" dedi.
EKSİKLER TAMAMLANACAK
Vatandaşların önerilerini ve taleplerini dikkate alan Karşıyaka Belediyesi, ilçedeki 7 pazaryerinde bakım ve onarım çalışması başlattı. Yaz aylarında vatandaşların ve esnafın sağlıklı ortamlarda bir araya gelmesi için fiziki ve teknik eksikliklerin giderileceği belirtildi. Bu kapsamda; çatısı akan pazaryerlerinde çatı ve zemin tadilatı yapılacak. Su kanalları ve mazgallar yenilenecek. Tezgah alanları onarılacak. Giriş- çıkışlar düzenlenecek ve engelli kullanımına uygun hale getirilecek.
SES PANELLERİ KURULACAK
Fiziki ve teknik şartların yanı sıra, pazarcı esnafına yönelik bilgilendirme çalışmaları da yapılacak. Fiyat etiketleri, tartı işlemleri vatandaşların talepleri doğrultusunda düzenlenecek. Tezgahların kurulma ve kaldırılma saatleri yeniden belirlenecek. Temizlik ve hijyen konusunda esnafa yönelik bilgilendirici el ilanları hazırlanacak. Zabıta denetimleri sıklaştırılacak. Pazaryerlerinden gelen yüksek sese karşı da tezgah alanlarının dış cepheleri ses panelleri ile kaplanacak.
DENETİMLER ARTACAK
Pazaryerlerini tek tek gezerek sorunları yerinde tespit eden Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda, pazaryerlerinde bazı düzenlemelere gideceğiz. Bu çalışmalar kapsamında daha rahat alışveriş ve satış yapılacak alanlar yaratmayı hedefliyoruz. Esnafımızın daha düzenli olması için de denetimlerimizi ve bilgilendirme çalışmalarımızı artıracağız. Eksikleri en kısa sürede tamamlayacağız” dedi.