Ergün AYAZ- Orhan UZUN/ İZMİT(Kocaeli), ()- KOCAELİ Üniversitesi'nde bir grup öğrenci, Ankara'da meydana gelen terör saldırısı nedeniyle dersleri boykot ederek protesto gösterisi gerçekleştirdi. Üniversiteliler Umuttepe Kampüsü içindeki gösterinin ardından İzmit kent merkezine kadar yürüdü. 
Ankara'da meydana gelen törör saldırısını protesto eden yaklaşık 300 kişiden oluşan Kocaeli Üniversitesi Öğrencileri, Sosyal Tesisler önünde bir araya geldi. Öğrenciler 'Ankara faşizme mezar olacak', 'Barış, hemen şimdi', 'Susma sustukça sıra sana gelecek' sloganları attı
ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİLERİ ÖNLEM ALDI
Öğrencilerin rektörlük önünden geçtiği sırada özel güvenlik görevlileri bina önünde etten duvar ördü. Öğrenciler ise, "Artık güvenliği biz sağlayacağız" diyerek özel güvenliğin karşısına geçerek güvenlik seti çekti. Rektörlük önünde herhangi bir olay yaşanmazken öğrenciler daha sonra Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne yürüdü.
Öğrenciler adına açıklama yapan ve katliamın sorumlusunun saray ve AKP olduğunu iddia eden Elif Yetigün, "Bizler öğrenciler olarak barış istiyoruz" dedi.
Yapılan açıklamanın ardından öğrenciler Tıp Fakültesi önünden kent merkezine yürüyüşe geçti.

FOTOĞRAFLI