Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde uzun yıllar atletizm bölge antrenörlüğü yapan, ardından da emekli olan Hasan Tekin, tedavi gördüğü hastanede yaşamını kaybetti.
Eski Milletvekili Turgut Tekin, Valilik Eski Basın Müdürü Arif Tekin ile Eski Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Kazım Tekin’in de kardeşi olan Hasan Tekin, uzun süredir tedavi gördüğü Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde vefat etti.
Atletizmde Türkiye genelinde birçok derecelere sahip olan, bölge antrenörlüğünün yanı sıra Adana Demirspor, Karataşgücü ve bir çok kulüpte antrenörlük yapan ve milli takımlara yüzlerce sporcu kazandıran Hasan Tekin, Atletizm Federasyonu’nda ve milli takımlarda da görev yapmasıyla tanınıyordu.
Hasan Tekin’in cenazesi ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi morgundan alınarak Kabasakal Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Evli, 72 yaşında 2 çocuk sahibi olan Hasan Tekin’in cenaze törenine, Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ayhan Pala, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Metin Yavuz, Türkiye Futbol Antrenörleri (TÜFAD) Adana Şube Başkanı Mehmet Sümer, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Şube Başkanı Adnan Poyraz, Futbol Federasyonu Bölge Müdürü Akif Oflaz, Adanaspor ve Adana Demirsporlu yöneticiler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, eski il spor müdürleri, sporcu, hakem, antrenör, il temsilcileri ve Gençlik Hizmetleri İl Spor Müdürlüğü çalışanları, spor ailesi ve spor medyası katıldı.