İSTANBUL (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, haziran ayında yapılacak genel seçimlerde milletvekilliğinin biteceğini anımsatarak, "Bütün bu yatırımları takip edeceğiz. Sonuna kadar hepsinin peşinde olacağız. Bundan da hiç kimsenin en ufak bir kuşkusu olmasın" dedi.

Canikli, Giresun Vakfı'nın 1. İstişare Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, daha önce İstanbul'da Giresun'la ilgili sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirebilecek, onlara üst çatı görevi yapabilecek bir organizasyonun etkin bir şekilde görevini ifa edememesinin eksiklik olduğunu, bu vakfın söz konusu açığı kapatacağını söyledi.

Giresun'un memleketi olduğunu anımsatan Canikli, şunları kaydetti:

"2002 seçim çalışmalarında Giresun'da gündeme gelen genel bir algı vardı. 'Biz burada büyük iller arasına sıkıştık. Çok fazla ilerleme imkanımız yok. Giresun, alması gereken yatırımları almıyor. Giresun olarak bir şey yapamayız. İlerlememiz, önümüzün açılması mümkün değil' deniliyordu. Gelecekten umut yoktu. Gerçekten de böyle bir algının oluşmasını haklı çıkaracak yeteri kadar argüman söz konusuydu. Böyle bir algının oluşmasının da altyapısının olduğunu görüyoruz. Milletvekili olduktan sonra bizden talepler çok mütevazı taleplerdi. Giresun'un 40-50 yıllık rüyası havaalanı talebi gündeme gelirken, insanlar çekiniyordu. 'Nasıl olsa yerine gelmeyecek' diyordu. Çünkü artık hedefler, zihinler iyice küçülmüştü. Büyük hedefler yoktu. En büyük hedef, Giresun'un teşvik kapsamına alınmasıydı."

Canikli, Giresun'un 2012'de teşvik kapsamına dahil edildiğini belirterek, birçok projeye imza attıklarını vurguladı.

Giresun'a 2011 seçimleri öncesinde havaalanı sözünü verdiklerine değinen Canikli, "Muhalefetten arkadaşlar dedi ki 'Böyle bir yatırımın olması mümkün değil. Siz milleti kandırıyorsunuz. Bunlar balon yatırımlar'. Ellerinde balonlarla basın toplantısı yaptılar. Hatta ellerindeki balonları uçurdular. Böyle bir yatırımın olmayacağı anlayışı vardı. Şimdi, Ordu-Giresun havaalanını martın sonunda açacağız. O gün balon uçuran arkadaşlarımızı, balonlarıyla açılışa bekliyoruz" diye konuştu.

Çevre yolu ihalesinin de yakın olduğuna, bu projenin Giresun'a genişleme imkanı sunacağına dikkati çeken Canikli, böylece Giresun'un bugüne kadar beklediği, hayal ettiği mega projelerin tamamını hayata geçirdiklerini söyledi.

- "Giresun'da işsizlik oranını yüzde 4'ün altına indireceğiz"

Bakan Canikli, Giresun'u sanayi şehri haline getirdiklerine işaret ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İstihdam problemini çözmek ve gerçek anlamda refah seviyesini yükseltmek istiyorsak, sadece turizm ve klasik alanlarda yapacağımız atılımlarla bunu elde etmemizin mümkün olmadığını anladık. Mevcut özelliklerimizi istediğiniz kadar açalım, yine de belli bir noktaya kadar istihdam sağlarız. Bunun için sanayi altyapısının Giresun'a gelmesi ve yerleşmesi gerekir. Türkiye'de işsizlik ortalaması yüzde 10'un üzerindeyken, Giresun'da şu anda işsizlik oranı yüzde 6'nın altında. İnşallah 2. organize sanayi bölgesinden sonra bu rakamı yüzde 4'ün altına indireceğiz. Giresun, Türkiye'nin tek deniz manzaralı organize sanayi bölgesine ulaştı."

Haziran ayında yapılacak genel seçimlerde milletvekilliğinin biteceğini anımsatan Canikli, "Ancak bütün bu yatırımları takip edeceğiz. Sonuna kadar hepsinin peşinde olacağız. Bundan da hiç kimsenin en ufak bir kuşkusu olmasın. Bunu bir görev, vebal olarak telakki ettiğimiz için. Sadece milletvekili olunca mı hizmet verilir? Herkes söyler, 'Memleketimiz için hangi pozisyonda olursak olalım' diye ama uygulamaya kaç kişi hayata geçirir bilemem. Bizim açımızdan da bunu uygulamaya geçirmek için 7 Haziran sonrası iyi bir fırsat olacak inşallah. Şahsım açısından güzel olacak" değerlendirmelerini yaptı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Giresun'un seçmen bazında İstanbul'da 3'üncü, nüfus olarak da 4'üncü sırada bulunduğu bilgisini vererek, bu potansiyelin etkin bir şekilde kullanılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Bakan Canikli, konuşmasının ardından hemşehrileriyle bir araya gelerek onlarla sohbet etti ve toplu fotoğraf çekimine katıldı.