Gümüşhane’de Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından velilere yönelik olarak sertifikalı ‘Dijital Öğrenme ve Öğrenme Fırsatlarına Erişim’ eğitim semineri düzenlendi.
Halk Eğitimi Merkezi salonunda düzenlenen eğitime Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Taş, Bakanlık temsilcileri Süleyman Akgül, Hüseyin Erdoğan, Halk Eğitimi Merkezi Hasan Taş, veliler ve okul aile birliği yetkilileri katıldı.
Seminerin başlaması nedeniyle düzenlenen törende konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Taş, hayat boyu öğrenme programları ile beşikten mezara kadar olan tüm insanların eğitimine yönelik farkındalık oluşturmak, değişen ve gelişen şartları insanların hizmetine sunmak için yoğun bir çaba içerisinde olduklarını söyledi.
Katılımcılardan seminerde öğrendiklerini hem aile bireylerine hem de mahallelerinde komşularına yaymalarını isteyen Taş, bu konunun önemsenmesi gerekli olduğunun altını çizerek, “Sizlerin gayreti olmasan eğitimde başarıyı yakalamak mümkün değildir.” diye konuştu.
Milli Eğitim Bakanlığı temsilcisi Süleyman Akgül de yetişkinlere yönelik birçok projeye imza attıklarını belirterek, bu projeler hakkında katılımcılara bilgi aktardı.
Seminere konuşmacı olarak katılan Hüseyin Erdoğan ise interaktif bir şekilde katılımcı sistemle öğrenme konusundaki sunumunu gerçekleştirdi.
Öğrenmenin değeri ve öğrenme fırsatlarına erişim, öğrenmenin önemi ve değeri, yetişkin eğitiminin önemi, bireyin ekonomik, sosyal ve kültürel hayatına katkısı, bir öğrenme penceresi olarak hayat boyu öğrenme web portalının tanıtımı, dijital öğrenmenin önemi ve içeriği konularında eğitim verilecek olan seminere yüzde 70 oranında devam edenlere sertifika verilecek.