GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi, Suriye sınırındaki Kilis'te görev yaparken IŞİD militanlarının açtığı ateşle şehit olan astsubay Mehmet Yalçın Nane'nin adı, meclis kararıyla şu anki Celal Doğan Bulvarı'na verildi.
Suriye sınırındaki Kilis'in Elbeyli İlçesi'ndeki Dağ Hudut Karakolu'nda görev yapan astsubay Mehmet Yalçın Nane, geçen 23 Temmuz günü devriye görevi yaparken sınırı geçmeye kalkan IŞİD militanlarını engellemek isterken çıkan çatışmada şehit oldu. 2 silah arkadaşının da yaralandığı olay sonrası şehit astsubayın adının, evinin bulunduğu Gaziantep'in Arıl Mahallesi'ndeki Celal Doğan Bulvarı'na verilmesi kararlaştırdı. Gaziantep Büyükşehir Meclis Salonu’nda gerçekleşen 48 maddelik Ağuston ayı 1'inci dönem toplantısında gündeme son madde olarak şehit Mehmet Yalçın Nane’nin adının, Celal Doğan Bulvarı'ndaki ismiyle değiştirilmesi görüşüldü. Celal Doğan Bulvarı'nın adının şehit Mehmet Yalçın Nane olarak değiştirilmesi, oy birliği ile kabul edildi. Meclise Başkanlık yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şehit astsubay Mehmet Yalçın Nane’nin adının Arıl Mahallesi’ndeki Celal Doğan Bulvarı’nın adına, eşinin adını verilmesini Seher Nane’nin bizzat talep ettiğini belirterek, bulvarın isim değişikliğini gerçekleştirdiklerini söyledi. Celal Doğan’a konuyu ilettiğini belirten Şahin, şunları söyledi:
"Mehmet Yalçın Nane şehit olduğu zaman meclis üyelerimiz hep birlikte acılarını paylaşmak için yanlarına gittiğimizde şehidimizin eşi, ailesi ve Arıl Mahallesi sakinlerinin bizden talebi oldu. O bulvardaki ismin, Celal Doğan beyin isminin bulunduğu bölgeye, şehidimizin ismini verilmese ile ilgili talepte bulunmuşlardı. Sayın Celal Doğan bey ile konuştum. Şehidimizin ailesinin hassasiyetini anlattım. Şehidimizin ismiyle ilgili talebi yerine getireceğimizi söyledim. Ayrıca bu haklı talebin yerine getirilmesini şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."
CHP’li meclis üyesi Mehmet Sucu da alınan kararı desteklediğini ifade ederek, "Tansiyonu düşürmek adına bazı görüşmelerimiz oldu. Bizzat Celal Doğan ile görüştüğümüzü, alınan kararı desteklediğimizi bildiriyoruz. Celal Doğan da 'Şehit bizim şehidimizdir. İstediğiniz zaman gidip tabelayı çakabilirsiniz' şeklinde memnuniyetini bildirdi" diye konuştu.
Bu arada Karataş Akkent Mahallesi'ndeki 416 Cadde'nin adının da Şehit Binbaşı Arslan Kulaksız olarak değiştirilmesine karar verildi.
FOTOĞRAFLI