TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ile Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamalarını televizyonda dinledikten sonra yüreklerinin ferahladığını belirterek “Bu girişiminin püskürtüleceğine inancımız arttı" dedi.

Türkiye Barolar Birliği(TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından Külliye'de düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Feyzioğlu, demokrasiden yana tavırlarını açıkça ortaya koyduklarını ifade ederken “İşgale karşı Türkiye Cumhuriyetinin arkasında saf tutmak hepimizin asli görevidir" diye konuştu. Feyzioğlu, açıklamalarına şöyle devam etti: “FETÖ’nün en çok istediği suçlunun suçsuzdan ayrılmaması ve böylece gerçek FETÖ mensuplarının da orta vadede mağdur konumunu zorlayıp, özellikle uluslararası kamuoyunda da itibar kazanmaya çalışmasıdır. Bu hakların ihlali FETÖ ve bölücü örgüte yarayacaktır. Uluslararası kamuoyuna FETÖ’yü anlatma görevimiz var. Bu konuda bir çalışma grubu oluşturulursa Türkiye’de yaşananları dünyaya anlatmaya en ön sırada biz talibiz.”

“Metnin dışına çıkarak bir şey söylemek istiyorum.” diyen Feyzioğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamaları dinlediğimizde yüreğimiz ferahladı ve bunun biteceğine inancımız arttı. Biz avukatların görevlerini layıkıyla yapması, suçlunun suçsuzdan ayrılmasını kolaylaştıracaktır.” diye konuştu.



İHA