Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Eskişehir Tapu Kadastro 17. Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında Bölge Müdürü Cevdet Kılıç’tan bilgi aldı.
Eskişehir Tapu ve Kadastro 17. Bölge Müdürlüğü’nü ziyareti esnasında Vali Tuna’yı Bölge Müdürü Cevdet Kılıç, Bölge Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve Tapu Müdürleri kapıda karşıladı. Ardından Bölge Müdürü Kılıç yaptığı sunumla, Bölge Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Eskişehir Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü’nün Bakanlar Kurulu Kararı ile 12 Ağustos 1999 yılında kurulduğunu belirten Müdür Kılıç, müdürlüğün Eskişehir, Afyon, Kütahya ve Bilecik’te faaliyet gösterdiğini söyledi. Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi’nin (TAKBİS) Eskişehir’in tüm ilçelerindeki mevcut Tapu Müdürlüklerinde ve Eskişehir Kadastro Müdürlüğünde sorunsuz bir şekilde çalıştığı kaydeden Kılıç, “TAKBİS sisteminin, seri ve hatasız olması, vatandaşlar ile personeller arasındaki usulsüzlüğü ortadan kaldırıyor” dedi.
Vatandaş memnuniyetinin kendileri için büyük önem arz ettiğini kaydeden Müdür Kılıç, Kalite Yönetim Sistemi kapsamında yürütülen personel geliştirme, performans değerlendirme, hizmet alanlarının iyileştirilmesi, yeni bina yapım projeleri ve EBYS projesi gibi birçok sosyal projeler üzerinde çalıştıklarını anlattı. Müdür Kılıç, Eskişehir merkezdeki birimlere 2014 yılı içinde yaklaşık 390 bin iş talebi olduğunu sözlerine ekledi.
Verdiği bilgilerden dolayı Müdür Kılıç’a teşekkür eden Vali Tuna ise, vatandaş memnuniyetinin önemli olduğunu kaydetti. Tapu Kadastro Müdürlüklerinin taşınmazlara ilişkin mülkiyet bilgilerini devlet güvencesi altına aldığını aktaran Tuna, “Devletin sorumluluğu altındaki tapu sicillerinin düzenli bir biçimde tutulması önemlidir” diye konuştu.
Daha sonra Vali Tuna, müdürlük binası içindeki birimleri gezerek işlem yaptıran vatandaşlar ve personelle sohbet etti.