Payas Belediyesi’nce kardeş şehir ilan edilen Mardin’in Derik ilçesi’nden bir grup öğrenci, öğretmenleri ile geldikleri ilçede 3 gün boyunca misafir edildi.

Payas Belediyesi tarafından ağırlanan Derikli öğrenciler, Payas sahili, Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi, Payas Kalesi, Cin Kule ve diğer tarihi, kültürel alanları gezdi.

Derikli öğretmen ve öğrencileri ağırlayan Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, iki kardeş ilçe arasında sağlam bir gönül köprüsü kurduklarına dikkat çekerek, “Payas’tan Derik’e Gönül Köprüsü kurduk. Derik ve Payas el ele vereceğiz, birlikte çalışacağız. Unutmayalım, Çanakkale’de hepimizin şehit dedeleri yatıyor. Gençler başarılı öğrenciler olmalısınız, önce aileniz için, ülkeniz ve insanlık için güzel işler başarmalısınız. Gençler bildiğiniz gibi Nobel ödülü alan Prof. Dr. Aziz Sancar hocamız Mardin’lidir, sizlerde önemli başarılara imza atabilirsiniz. Ülkemizin geleceği sizlersiniz” dedi.

Öğrencilere, yöresel ürünlerin sunulduğu sabah kahvaltısında konuşan Bekir Altan, “Ülkemizi bölmek isteyen, kardeşi kardeşe düşürmek isteyen hainler, Çanakkale’ye baksınlar, 15 Temmuz’a baksınlar. Bu tür hain oyunları bozmaya yönelik Payas ve Derik ilçeleri arasında atılan bu güzel adımların, gönül köprümüzün tüm Türkiye’ye yayılmasını diliyoruz. Bizlerde sizler gibi düşünüyoruz, Derik’li öğrencileri her yıl Payas’ta ağırlamak, sizlerle birlikte olmak istiyoruz” dedi.

Payas Belediyesi tarafından Hatay’da ağırlanan, Derik’li lise öğrencileri, Payas’ta unutamayacakları tatlı anılar yaşadıklarını, gördükleri misafirperverliği hiçbir zaman unutmayacaklarını ifade ettiler.